Ana Sayfa Mevzuat Teknolojik yatırım kapsamında KOSGEB’e başvuruda bulunduğumuz projemizi ne kadar sürede tamamlamalıyız?

Teknolojik yatırım kapsamında KOSGEB’e başvuruda bulunduğumuz projemizi ne kadar sürede tamamlamalıyız?

Teknolojik yatırım kapsamında KOSGEB’e başvuruda bulunduğumuz projemizi ne kadar sürede tamamlamalıyız?

615
0

Yatırım projesinin bitiş tarihinden sonra tamamlama talebi, işletme tarafından en geç 30 (otuz) gün içerisinde ilgili Uygulama Birimine yapılır. Süresi içinde tamamlama talebinde bulunmayan işletmeye Uygulama Birimi tarafından 15 gün ek süre verilir ve İşletmeye bildirilir.

İşletme, ek sürenin sonunda tamamlama talebinde bulunmamışsa; varsa bekleyen ödemeleri yapılmaz ve Kurul tarafından yatırım projesinin başarısız olarak tamamlandığına karar verilir.

Süresi içinde tamamlama talebinde bulunan işlemenin; yatırım projesinin faaliyetlerinin gerçekleşme durumu, gerçekleşmeyen faaliyetlerin proje başarısına olan etkisi, iş-zaman planı ve genel olarak proje hedeflerine ulaşılma durumu Kurul tarafından değerlendirilerek yatırım projesinin başarı ile tamamlanıp tamamlanmadığına karar verilir.

Yatırım projesinin başarılı/başarısız tamamlanmasına karar verilmesi durumunda; geri ödemeli destekler sürecine uygun olarak tahsil edilir.

Yatırım projesinin başarısız tamamlanmasına karar verilmesi durumunda yapılan geri ödemesiz desteklerin iadesi istenmez.

 


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBelirli ve belirsiz süreli iş sözleşmesinin ayrımı nasıl yapılır?
Sonraki İçerikKosgeb tarafından verilen tekno yatırım teşvik kapsamındaki desteği kurum sonlandırabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz