Ana Sayfa Vergi Tek konutu olanlar Değerli Konut Vergisi beyanında bulunmalı mıdır?

    Tek konutu olanlar Değerli Konut Vergisi beyanında bulunmalı mıdır?

    446
    0

    Değerli konut vergisi kapsamına giren, 3 taşınmazdan en düşük değerli olanı kapsam dışıdır. Ancak, düşük değerli olan 2 taşınmazın değeri eşitse ve biri tam, diğeri paylı ise (toplam değer alınmaktadır), en düşük değerli taşınmazın seçimi paylı taşınmaz olarak seçilebilir mi? 

    Sizin de belirttiğiniz gibi bu konuda tebliği de açıklık yok. En düşük değerli olarak mükellefin kendisinin tercih edebileceği görüşündeyiz.

    İnşaat firması olarak kurulmuş bir A.Ş. ayni sermaye ile ortak villasını şirkete sermaye olarak koymuştur. Aynı zamanda ortak bu villayı ev olarak kullandığı için her ay ortağa kira faturası kesilmektedir. Villa mesken niteliğindedir. A.ş. gayri faal herhangi bir işi ve başka konutu yoktur. Sadece her ay ortağın kullandığı villadan dolayı kira geliri elde etmektedir. Bu villa için değerli konut vergisi hesaplanıp ödeme yapılacak mı? 

    A.Ş tek konutu var ise Değeri kaç TL olursa olsun Değerli Konut Vergisi beyannamesi vermeyecektir. Konu ile ilgili yayımlanan Genel tebliği inceleyiniz. 

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/01/20210115-2.htm


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFesih yasağı ve ücretsiz izin uygulaması ne zaman sona eriyor?
    Sonraki İçerikBinek otomobillerin iktisabında yüklenilen KDV nin indirim konusu yapılması hk.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz