Ana Sayfa Ekonomi TCMB Haftalık Menkul Kıymet İstatistiklerini Açıkladı

    TCMB Haftalık Menkul Kıymet İstatistiklerini Açıkladı

    1360
    0

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık menkul kıymet istatistikleri açıklandı.

    Yurt dışında yerleşik kişiler, 22 Aralık haftasında net 110,5 milyon dolarlık hisse senedi ve 300 bin dolarlık Özel Sektör Tahvil ve Bonosu (ÖST) aldı, 286,8 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) sattı.

    Yurt dışında yerleşik kişilerin bir önceki hafta 48 milyar 997,5 milyon dolar olan hisse senedi stoku, söz konusu haftada 50 milyar 212,2 milyon dolara yükseldi.

    Söz konusu dönemde yurt dışı yerleşik kişilerin ÖST stokları ise gerçekleştirdikleri 300 bin dolarlık net alışla 957,7 milyon dolardan 958 milyon dolara yükseldi.

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikGayrimenkul Satış Şartnamesi Nedir?
    Sonraki İçerikTicaret Gemilerinde Donatan Kimlere Denir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz