Ana Sayfa Muhasebe Tatlı servisi yapan firmalar yıl sonuna kadar %1 KDV’li fatura düzenleyebilir mi?

    Tatlı servisi yapan firmalar yıl sonuna kadar %1 KDV’li fatura düzenleyebilir mi?

    Tatlı servisi yapan firmalar yıl sonuna kadar %1 KDV’li fatura düzenleyebilir mi?

    709
    0

    Kendim imal ettiğim tatlıları işyerimde, yemeye, içmeye gelen müşterilere servis yapıyorum.

    Ayrıca, gelen müşterilere paket yapıp da satıyorum. Telefonla sipariş alıp, müşteriye motor kurye ile de teslimat yapıyorum. Bu hizmetlerim ve teslimatlarının hepsinde de %8 olan KDV, %1’e indirildi mi?

    Bu hizmetlerin hepsi için %1 KDV oranı uygulanır.

    İşyeri kira stopajları 31.07 2020’den itibaren yüzde 10’a indirildi. Geçici bir süre için benim sorum sadece hizmet sektörüne mi uygulandı yoksa gerçek kişiye yaptığımız için her işveren faydalanabilecek mi?

    Kira ile ilgili GV stopajı tüm mükellefler içindir. Sektör ayrımı olmaz.

    İş yeri kira ödemesi, 31/07/2020 tarihinden önce yapılmış ise stopaj %20 olarak hesaplanır. 31/07/2020 günü (Bu tarih dahil) ve sonraki tarihlerde yapılmış ise Stopaj % 10 olarak hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirketlere ait mülklerin kiralanması stopaja tabi midir?
    Sonraki İçerikTicari plaka alışı ve satışı arasındaki fark için gelir vergisi ödenir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz