Ana Sayfa Güncel Tasfiye sonlarında şirket kayıtlarında taşınmaz, demirbaş veya araç olabilir mi?

Tasfiye sonlarında şirket kayıtlarında taşınmaz, demirbaş veya araç olabilir mi?

3989
0

13.06.2019 tarihinde tasfiye kararımız tescil oldu 01.10.2019 yılında tasfiye giriş kurumlar vergimizi kısıt dönem olarak tahakkuk ettirdik. 3 ilanın üzerinden 2020 Ocak ayı içerinde 6 aylık süre geçiyor ve Ocak ayı içerisinde tasfiye sonu işlemlerini tamamlayacağız.

13.06.2019- 31.12.2019 1.tasfiye dönemi kurumlar vergisi beyannamemizi normal kurumlar vergisi içinde mi vereceğiz?

13.06.2019 – 31.12.2019 1.tasfiye dönemi kurumlar vergisi beyannamemizi normal kurumlar vergisi döneminde verilecek.(01-/04/2020-30.04.2020)

 

Tasfiye girecek Limited şirketinin araçları üzerinde vergi dairesi tarafından haciz konulmuştur.

Araçlara ait fatura kesilecek ama noterde devir sözleşmesi hacizden dolayı yapılmıyor.

Bu tasfiye süreci ile ilgili bir sıkıntı yaratır mı?

Tasfiye girişi kararının alınması veya tescili engel bir husus değildir. Ancak tasfiye sürecinde tasfiye sonu kararı alınırken ve ekinde ticaret sicil müdürlüğüne sunulacak bilançonuzun sıfır olması gerekmektedir.

 

Üç yıl önce tek kişi ortaklı Limited şirket tasfiye edilmiş ancak envanterinde bulunan taşıt ile ilgili hiçbir işlem yapılmamıştır. Bugün aracı satmaya çalışan tasfiye edilmiş şirketin yetkilisi satışı gerçekleştirememektedir. Bu durumda ne yapılmalıdır?

Tasfiye süreci tamamlanıp tasfiye sonu yapılmış ise satış yapılamaz.

Ancak bu işlemin yapılabilmesi için Asliye Ticaret Mahkemesinden geçici ihya kararı çıkarılıp sicilden tescil edilecek ve ardından tasfiye memuru satışı yaptıktan sonra tekrar ticaret sicilinden terkin edilmesi gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikElektronik ihaleye girebilmek için yatırılması gereken teminat tutarı ne kadardır? Bu tutarı kredi kartı ile yatırabilir miyiz?
Sonraki İçerikMalta’da sanayi üretim endeksi Aralık 2019’da %0,1 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz