Ana Sayfa Muhasebe Tasfiye kararı tescil edilmeden noterden yeni defter tasdik edebilir miyiz?

Tasfiye kararı tescil edilmeden noterden yeni defter tasdik edebilir miyiz?

1390
0

Limited şirket için 28.01.2019 da tasfiye kararı alındı. Ancak henüz noterden tasdik ve sicile başvuru yapılmadı. Sicile başvuru yapmadan önce tasfiye halinde unvanlı şirket için defter tasdiki yaparsam yeterli olur mu? Yoksa karar tarihinde mi yapmalıydım? 2019 Yılı için tasdik edilen defterlerden yevmiye normal süresinde yani haziran ayında mı kapanış tasdiki yapılacak? Yoksa bütün defterler sicile tasfiye giriş tasdiki için gitmeden önce kapanış ve yeni dönem için açılış mı yapılacak? Pay defteri ve karar defteri de kapanış açılış yapılacak mı?

Tasfiye kararınız henüz tescili yapılmamış olduğundan muhtemelen noteriniz tasfiye halinde hali ile tasdik yapmayacaktır. Tescilin ardından bu unvan kullanılabilecektir. Her defter ara ve kapanış tasdikleri kanundaki süreçlerde yapılması gerektiği değerlendirilmektedir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Tasfiye sırasında fiziken elde olmayan sabit kıymetleri ne yapacağım?

 

Tasfiye döneminde öz kaynak hesapları nasıl çalıştırılır?

 

Tasfiye’ye girecek olan şirketimizin kazançlarını ortaklara dağıtmalı mıyız?

 

 

Önceki İçerikHızlandırılmış Kurs: Güneş Sistemi ve Dünya (Büyük Tarih Projesi)
Sonraki İçerikGenel Kurulda hem ana sözleşmeyi değiştirip hem de sermaye artışı yapabilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz