Ana Sayfa TTK Tasfiye Halindeki Komandit Şirketlerde Tasfiye Memurunun Şirket Ortaklarına Karşı Sorumlulukları Nelerdir?

    Tasfiye Halindeki Komandit Şirketlerde Tasfiye Memurunun Şirket Ortaklarına Karşı Sorumlulukları Nelerdir?

    1315
    0

    1- TASFİYE HALİNDEKİ KOMANDİT ŞİRKET ORTAKLARININ BİLGİ İSTEME HAKKI BULUNUR MU?
    1.1-
    Tasfiye memurları, ortaklara, her zaman tasfiye işlerinin durumu hakkında bilgi ve ortaklar istedikleri takdirde bu hususta imzalı bir belge vermekle yükümlüdürler.
    1.2- Tasfiye memurları tasfiyenin sonunda tasfiye iş ve işlemlerine dair ortaklara hesap verirler.

    2- TASFİYE HALİNDEKİ KOMANDİT ŞİRKET ORTAKLARININ DEFTERLERİ İNCELEME HAKKI BULUNUR MU?
    Tasfiye memurları, istem üzerine şirkete ve tasfiyeye ilişkin bütün defterleri ve belgeleri tasfiye işleminin yapıldığı yerde ortaklara göstermekle yükümlüdürler. Ortakların bu defter ve belgelerden suret almalarına tasfiye memurları engel olamazlar.

    3- KOLLEKTİF ŞİRKET TASFİYESİNİN SONA ERMESİ HALİNDE TECİL VE İLAN KİM TARAFINDAN YAPILIR?
    Tasfiyenin sona ermesi üzerine, şirketin ticaret unvanının sicilden silinmesi ve bunun tescil ve ilanı için durum, tasfiye memurları tarafından ticaret sicili müdürlüğüne bildirilir.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAmme Borçlusunun Ölümü Halinde Amme Alacağı Takibi Sonlandırılır mı?
    Sonraki İçerikAmme Alacaklarının Cebren Tahsili Nasıl Yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz