Ana Sayfa Vergi Tasfiye giren şirketin tasfiye başlangıç bilançosu ne zaman vermelidir?

    Tasfiye giren şirketin tasfiye başlangıç bilançosu ne zaman vermelidir?

    Tasfiyenin aynı takvim yılı içinde sona ermesi halinde tasfiye dönemi, kurumun tasfiye haline girdiği tarihte başlayacak ve tasfiyenin bittiği tarihe kadar devam edecektir.

    798
    0

    14.12.2022 tarihinde tasfiyeye giren şirketimiz ticaret odası tarafından tescil olmuştur. Tasfiye giren şirketimiz tasfiye başlangıç bilançosunu ne zaman vermeliyiz?

    Tasfiyeye giriş için Kurumlar Vergisi Beyannamesi; Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 14. maddesinde de belirtildiği üzere tasfiye döneminin kapandığı ayı takip eden 4.ayın birinci gününden yirmibeşinci günü akşamına kadar kurumun bağlı olduğu vergi dairesine tasfiye memuru tarafından verilir.

    Tasfiyeye giriş için Kurumlar Vergisi Beyannamesi ; Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 14. maddesinde de belirtildiği 14/12/2022 tarihini takip eden 4. ayın birinci gününden yirmibeşinci günü akşamına kadar ( 01-25/NİSAN/2023) kurumun bağlı olduğu vergi dairesine tasfiye memuru tarafından verilir.

    Diğer taraftan ;Şirketin Tasfiye girdiği bilgisi VD ne 1 ay içinde bildirilecek.

    ___________________

    BENZER İÇERİKLER
    _______________________

    Tasfiye dönemi

    Her ne sebeple olursa olsun, tasfiye haline giren kurumların vergilendirilmesinde hesap dönemi yerine tasfiye dönemi geçerli olacaktır.

    Tasfiye, kurumun tasfiyeye girmesine ilişkin genel kurul kararının tescil edildiği tarihte başlar ve tasfiye kararının tescil edildiği tarihte sona erer.

    Başlangıç tarihinden aynı takvim yılı sonuna kadar olan dönem ile bu dönemden sonraki her takvim yılı ve tasfiyenin sona erdiği dönem için ilgili takvim yılı başından tasfiyenin bitiş tarihine kadar olan dönem bağımsız bir tasfiye dönemi sayılır.

    Tasfiyenin aynı takvim yılı içinde sona ermesi halinde tasfiye dönemi, kurumun tasfiye haline girdiği tarihte başlayacak ve tasfiyenin bittiği tarihe kadar devam edecektir.

    Tasfiye süreci ile ilgili Diğer bazı detaylar için TIKLAYIN.

    Tasfiyenin zararla kapanması halinde düzeltme

    Tasfiyenin zararla kapanması halinde düzeltme

    Tasfiyenin zararla kapanması halinde düzeltme

    Tasfiyenin zararla kapanması halinde düzeltme

    Tasfiye kârı

    Servet değeri

    Tasfiye memurlarının sorumluluğu

    Tasfiye işlemlerinin incelenmesi


    Kaynak: KV GUT, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYemek hizmetinin iş yeri dışında fatura karşılığı alınması ve personele bu şekilde yemek verilmesi halinde indirim oranı nedir?
    Sonraki İçerikEmeklilik nedeniyle iş yerini kapatan babasının iş yerini devralan genç girişimci istisnasından yararlanabilir mi?