Ana Sayfa Muhasebe Taşeron dosyalarındaki işçi sayısını İş Kurumu çizelgelerine dahil edecek miyim?

Taşeron dosyalarındaki işçi sayısını İş Kurumu çizelgelerine dahil edecek miyim?

1382
0

İşkur aylık çizelgesini her ay düzenli olarak göndermekteyiz. Taşeron kapsamında yeni bir iş aldık. Alt yüklenici yani. Ana dosyanın altında işçi çalıştıracağız. Bu taşeron dosyasında ki işçileri aylık işkur çizelgemizde gösterecek miyiz? (sınıfı çok tehlikeli) Gösterdiğimiz takdirde 50 personeli geçmiş olacağız ve engelli çalıştırma zorunluluğumuz doğacaktır.

 (23.12.2018 19:15)

 

Alt işveren aynı işverene bağlı olduğu için tek dosya numarasında değerlendirilecektir. Ayrıca İl sınırları içerisinde faaliyet gösteren aynı tüzel kişiliğe sahip ise hepsi için tek işyeri bilgi formu ve tek işgücü çizelgesi düzenlenecektir. Ancak işkur işçileri dosya bazında değerlendirip işkur bilgi talep etme hakkını kullanıp İAB isteyebilir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yurt dışında işçi olarak çalışabilmek için Türkiye İş Kurumuna kayıt yaptırabilme şartları nelerdir?

 

Personel arıyorum. İş Kurumunun hizmetlerinden internet üzerinden faydalanabilir miyim?

 

İşsizlik Maaşı 2018 yılında ne kadar oldu?

 

Kimler İşsizlik Sigortasından Yararlanabilir?

 

 

Önceki İçerikAlmanya Huawei’ye yasak koymaya hazırlanıyor
Sonraki İçerikTesla mı? Lucid mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz