Ana Sayfa Çalışma Hayatı Tarımsal Kredi Borçları Yapılandırılıyor, Yıllık Faizin %5’ini Çiftçi Karşılayacak!

    Tarımsal Kredi Borçları Yapılandırılıyor, Yıllık Faizin %5’ini Çiftçi Karşılayacak!

    1519
    0

    TBMM Genel Kurulunda, tarımsal kredi alacaklarının yeniden yapılandırılması düzenlemelerini de içeren torba kanun teklifinin birinci bölümü kabul edildi.
    TBMM Genel Kurulunda görüşülen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin birinci bölümünde kabul edilen maddelere göre;

    1- Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan ve 31.12.2016 tarihi itibarıyla takip hesaplarında izlenen tarımsal kredi alacakları, kanun yürürlüğe girdiği tarihi izleyen üçüncü ayın sonuna kadar banka/kooperatife başvuruda bulunulması kaydıyla yeniden yapılandırılabilecek.

    2- Borçlara uygulanan faiz %11 ile sınırlandırılacak. Bunun %6’sı Hazine, %5’i çiftçi tarafından karşılanacak.

    3- Yapılandırmaya esas tutarın tek seferde ödenmesi veya taksitlendirilmesi halinde,
    3.1- İlk taksiti, 2017 – Ekim ayı sonuna kadar,
    3.2- İzleyen taksitleri 2018 – Ekim ayından başlamak üzere her yıl tekabül ettiği ayda toplam 5 taksitte ödenecek.

    Bu düzenlemeden önce borçlarını yapılandıran ve ödemeleri devam eden borçlular, talep etmeleri halinde, bu düzenlemenin taksitlendirmeye ilişkin hükümlerinden kalan borç tutarı esas alınarak yararlandırılacak.

    ***Bu düzenlemeden yararlanılması için dava açılmaması veya açılmış davalardan vazgeçilmesi şartı aranacak.

    Yapılandırılan alacakların taksitlerinden herhangi birisinin vadesinde ödenmemesi halinde, ödenmeyen tutarın 90 gün içinde faizi ile birlikte ödenmesi şartıyla düzenlemeden yararlanılmaya devam edilecek.

    ***Ancak taksitlerin bu sürede de ödenmemesi durumunda, yeniden yapılandırma iptal edilerek, banka veya Tarım Kredi Kooperatifleri mevzuatı doğrultusunda borcun tamamı muaccel hale gelecek.

    Kaynak: TBMM Genel Kurul Toplantısı (23.02.2017)

    Tarih: 23 Şubat 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİngiltere’nin İlk Kadın Emniyet Müdürü!
    Sonraki İçerik2017 Ocak Ayı Protesto Edilen Senet Tutarı 1,3 Milyar TL Oldu!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz