Ana Sayfa İstatistik Tarımsal girdi fiyat endeksi yıllık %6,77 arttı

    Tarımsal girdi fiyat endeksi yıllık %6,77 arttı

    Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Haziran 2020 Verileri

    627
    0

    Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, Haziran 2020

    Tarım-GFE (2015=100), 2020 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %0,17, bir önceki yılın Aralık ayına göre %3,31, bir önceki yılın aynı ayına göre %6,77 ve on iki aylık ortalamalara göre %9,38 artış gösterdi.

    Ana gruplar itibariyle bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksi %0,17, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksi %0,18 artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksi %6,24, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksi %10,05 artış gösterdi.

            Tarım-GFE yıllık değişim oranı (%), Haziran 2020

    Yıllık en fazla azalış %3,39 ile tarımsal ilaçlar alt grubunda oldu

    Alt gruplar itibariyle, bir önceki yılın aynı ayına göre azalış gösteren diğer alt gruplar ise %3,24 ile gübre ve toprak geliştiriciler, %0,36 ile enerji ve yağlar oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre en fazla artış %12,50 ile makine bakım masrafları, %9,75 ile diğer mal ve hizmetler ve %9,44 ile hayvan yemi alt gruplarında gerçekleşti.

    Alt gruplara göre Tarım-GFE yıllık değişim oranı (%), Haziran 2020

    Aylık en fazla azalış %1,63 ile gübre ve toprak geliştiriciler alt grubunda oldu

    Alt gruplar itibariyle, bir önceki aya göre azalış gösteren diğer alt gruplar ise %0,93 ile hayvan yemi ve %0,26 ile tohum ve dikim materyali oldu. 2020 Haziran ayında artışın yüksek olduğu alt gruplar ise %3,73 ile enerji ve yağlar ve %1,47 ile makine bakım masrafları oldu.

    Alt gruplara göre Tarım-GFE aylık değişim oranı (%), Haziran 2020

    Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteni yayımlanma tarihi 21 Eylül 2020′ dir.


    Kaynak: TÜİK
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSon Genelgeler Işığında Sigortalılık Süresi Hesabında Yeni Değişiklikler
    Sonraki İçerikE-Arşiv faturalarını müşterilere teslim ederken kaşe ve imza yapmak zorunda mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz