Ana Sayfa Duyurular Tarım sektörü yatırımlarında bu yıl en fazla ödenek 8,5 milyar lirayla sulama...

Tarım sektörü yatırımlarında bu yıl en fazla ödenek 8,5 milyar lirayla sulama alanına tahsis edildi

455
0

Tarım sektörü yatırımlarında bu yıl en fazla ödenek 8,5 milyar lirayla sulama alanına tahsis edilirken bunu 2 milyar lirayla bitkisel üretim izledi.

2021 Yılı Yatırım Programı’nda tarım sektörü yatırımlarına 11 milyar 983 milyon 15 bin lira ayrıldı. Söz konusu tutar, geçen yıl yaklaşık 5,2 milyar liraydı.

Ayrılan kaynağın yaklaşık 10 milyar 15 milyon lirası devam eden projelerde, 1 milyar 717 milyon lirası yeni projelerde ve 250,8 milyon lirası ise etüt projelerde kullanılacak.

Tarım sektörü yatırımları içerisinde en yüksek payı 8,5 milyar lirayla sulama aldı. Bu alanda gerçekleştirilecek 191 projeden 183’ü Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yapılacak. Bu alanda depolama, iletim tüneli, sulama ve ıslah projeleri öne çıktı.

Sulama yatırımlarını 1 milyar 996 milyon lira ile bitkisel üretim izledi. Arazi toplulaştırması ve program destekleri gibi başlıklardaki bu alanda 51 proje yer alırken projelerin 20’sini Tarım ve Orman Bakanlığı üstlenecek. 20 proje 891,9 milyon lira ile tamamlanacak.

Ormancılık yatırımlarına ise 1 milyar 30 milyon lira ödenek ayrıldı. Bu alanda 22 proje yer alıyor. Bu projelerin 19’unu, 1 milyar 22 milyon liralık yatırım tutarıyla Orman Genel Müdürlüğü yapacak.

Hayvancılık alanında 14 proje için yatırım tutarı 356,9 milyon lira olarak belirlendi. Bu alanda 9 proje yine Bakanlık tarafından yürütülecek.

Su ürünleri alanında da 93,8 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecek. Bu alandaki 13 projenin, 7’si Tarım ve Orman Bakanlığı, 6’sı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Hayvancılık ve su ürünlerinde bakım ve yenileme projeleri, ormancılık yatırımlarında ise uçak ve helikopter hangarı, haberleşme sistemi, yangın önleme tesisi, ağaçlandırma ve fidan bakımı gibi projeler öne çıktı.


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikUzlaşma komisyonunda vergi cezalarının ne kadarlık kısmı silinir?
Sonraki İçerikAlmanya’daki inşaat işleri için Türkiye’den gönderilen Türk işçilere ödenen ücretler için Türkiye’de Gelir Vergisi ödenecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz