Ana Sayfa Vergi Süresinde beyan edilmeyen satış faturası kayıtlara sonradan eklenebilir mi?

    Süresinde beyan edilmeyen satış faturası kayıtlara sonradan eklenebilir mi?

    Kanuni Süresinden sonra yapılan düzeltme işlemleri

    909
    0

    İşletme defteri olan mükellefin ocak ayına ait 1 adet işlenmemiş satış faturası ortaya çıktı. Mükellefin sırası ile Ocak, Şubat, Mart devreden KDV si olup, nisan ayı ödenecek KDV’si ve mayıs,haziran aylarında yine devreden KDV si vardır. İlk 3 ay da ki devir KDV ilgili faturanın KDV sini ekledikten sonra yine devreden olarak devam ediyor. Fakat nisan sonrası ödenecek KDV ye dönüyor karşılamıyor. Konu hakkında nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

    Tüm KDV beyannamelerinin düzeltilmesi gerekir.

    Diğer taraftan Süresinde kayıt yapılmayan fatura 2021/1. dönem Geçici vergi beyannamesini de etkileyeceği için 2021/1. dönem geçici vergi beyannamesi de düzeltilecektir.

     213 – VERGİ USUL KANUNU

    Kanun No – Kabul Tarihi: 213 – 04/01/1961 

    Resmi Gazete Sayısı – Tarihi: 10703 – 10/01/1961

    Pişmanlık ve Islah

    Madde 371

    (Değişik: 23/1/2008 – 5728/281 md.) Beyana dayanan vergilerde vergi ziyaı cezasını gerektiren fiilleri işleyen mükelleflerle bunların işlenişine iştirak eden diğer kişilerin kanuna aykırı hareketlerini ilgili makamlara kendiliğinden dilekçe ile haber vermesi hâlinde, haklarında aşağıda yazılı kayıt ve şartlarla vergi ziyaı cezası kesilmez.

    1. Mükellefin keyfiyeti haber verdiği tarihten önce bir muhbir tarafından herhangi resmi bir makama dilekçe ile veya şifahi beyanı tutanakla tevsik edilmek suretiyle haber verilen husus hakkında ihbarda bulunulmamış olması (Dilekçe veya tutanağın resmi kayıtlara geçirilmiş olması şarttır.).

    2. Haber verme dilekçesinin yetkili memurlar tarafından mükellef nezdinde herhangi bir vergi incelemesine başlandığı veya olayın takdir komisyonuna intikal ettirildiği günden evvel (Kaçakçılık suçu teşkil eden fiillerin işlendiğinin tespitinden önce) verilmiş ve resmi kayıtlara geçirilmiş olması.

    3. Hiç verilmemiş olan vergi beyannamelerinin mükellefin haber verme dilekçesinin verildiği tarihten başlayarak onbeş gün içinde tevdi olunması.

    4. Eksik veya yanlış yapılan vergi beyanının mükellefin keyfiyeti haber verme tarihinden başlayarak onbeş gün içinde tamamlanması veya düzeltilmesi.

    5. Mükellefçe haber verilen ve ödeme süresi geçmiş bulunan vergilerin, ödemenin geçtiği her ay ve kesri için, 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesinde belirtilen nispette uygulanacak gecikme zammı oranında bir zamla birlikte haber verme tarihinden başlayarak onbeş gün içinde ödenmesi.

    Bu madde hükümleri, emlak vergisi ile ilgili olarak uygulanmaz.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7326 sayılı kanun kapsamında banka hesaplarında olmayan bakiyeleri kayıtlarımızdan çıkartabilir miyiz?
    Sonraki İçerikTemmuz ayında kağıt faturalar B formunda bildirilecek midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz