Ana Sayfa Vergi Şoförlerin SGK’ya ve Vergi Dairesine bildirimi nasıl yapılır?

Şoförlerin SGK’ya ve Vergi Dairesine bildirimi nasıl yapılır?

1694
0

Bir kişinin şoförü var. Sgk ve maliyeye kaydı nasıl yapılacaktır?

 

Diğer Ücretler GVK Madde 64 aşağıda yazılı hizmet erbabının safi ücretleri takvim yılı başında geçerli olan ve sanayi kesiminde çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan asgari ücretin yıllık brüt tutarının % 25’idir.

  1. Kazançları (4369 sayılı Kanunun 81’nci maddesiyle değişen ibare) basit usulde tespit edilen ticaret erbabı(4) yanında çalışanlar;
  2. Özel hizmetlerde çalışan şoförler;
  3. Özel inşaat sahiplerinin ücretle çalıştırdığı inşaat işçileri;
  4. (202 sayılı Kanunun 30’uncu maddesiyle değişen bent) Gayrimenkul sermaye iradı sahibi yanında çalışanlar;
  5. Gerçek ücretlerinin tespitine imkân olmaması sebebiyle, Danıştayın müsbet mütülaasıyla, Maliye Bakanlığınca bu kapsama alınanlar.

 

Diğer ücretler için yıllık beyanname verilmez, diğer gelirler nedeniyle beyanname verilmesi halinde de bunlar beyannameye ithal edilmez.

 

Yukarıdaki 64/2 maddeye göre çalışan şoför ikametinin bulunduğu vergi dairesine müracaat ederek vergilendirilmesini kendi yapar. İkametinde bulunan SGK müdürlüğünden işveren dosya açtırır. İşveren ödediği ücret için sadece SGK kesintisi yapar gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapmaz.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Ticari Taksi Şoförlerinin Sigortalı Olma Şartları Nelerdir?

 

 

 

2019 Diğer Ücret Gelirlerinin Vergilendirilmesi Rehberi

 

a

 

 

 

 

Önceki İçerikNihai tüketiciden alınan demirbaşlar için gider pusulası düzenlenir mi?
Sonraki İçerikElektronik ortamda onaylanan SGK raporunun iptalini yapabilir miyiz? İptal işleminin bir cezası olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz