Ana Sayfa Muhasebe SMMM’den habersiz kapanış yapan mükellefin yanlış kayıtlarına ait Mali Müşavirin sorumluluğu var...

SMMM’den habersiz kapanış yapan mükellefin yanlış kayıtlarına ait Mali Müşavirin sorumluluğu var mıdır?

1162
0

2018 yılında aracılık ve sorumluluk sözleşmesi kapsamında bilanço usulüne göre defterini tuttuğum bir şahıs işletmesi 31.12.2018 tarihinde benim bilgim dışında vergi dairesine giderek mükellefiyetini kapatmış. Ben Aralık 2018 dönemine ait KDV ve muhtasar beyannamelerini verirken bundan haberim oldu. Aktifinde kayıtlı olan 400.000 TL net defter değerli demirbaşı 10.000 TL’ ye kardeşinin adına fatura etmiş ve kalan faturaları da vergi dairesinde imha ettirmiş yani elinde kalan demirbaşlar için fatura düzenleme ihtimali yok. Ben muhasebe maddesi düzenleyerek bu demirbaşları şirket sahibine devredilmiş gibi yapıp net defter değeri üzerinden KDV hesaplasam olur mu? (KDV ye düzeltme vereceğim). Dönem içerisinde bu kapanış işlemi olsaydı sözleşmeyi feshederdim ama yıl bittikten sonra haberim olduğu için ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. Noterden, doğabilecek yükümlülüklerle ilgili sorumluluğum olmadığına dair bir tebligat çeksem olur mu? Ya da nasıl bir tebligat çekmeliyim?

 

Doğabilecek yükümlülüklerle ilgili sorumluluğum olmadığına dair noterden bir tebligat göndermeniz yeterlidir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

SMMM A.Ş.’den ayrılan ve şahıs firması olarak faaliyetine devam edecek olan meslek mensubun yapması gereken işlemler nelerdir?

 

Kendi çalıştığım şirketin sermaye artış raporunu SMMM unvanıyla işyeri açmadan yazabilir miyim?

 

Bir işyerinde muhasebe müdürü olarak işe başladım. Bağlı olduğum SMMM Odasına bilgi vermem gerekiyor mu?

 

İşyerini kapatan SMMM demirbaşlar için düzenleyeceği faturada sadece KDV mi hesaplayacak?

 

Smmm’ler ticari faaliyetin yürütülmesi için vekâlet alabilirler mi?

 

 

Önceki İçerikHiç kullanılmayan müdürler kurulu karar defterinin kapanış tasdikini yapmak zorunda mıyız?
Sonraki İçerikİşçinin ücretsiz izinde olduğu süreler kıdem tazminatı hesabında dikkate alınır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz