Ana Sayfa Muhasebe SMMM Sözleşmesinin Feshi İçin Bir Bildirim Süresi Var Mı?

    SMMM Sözleşmesinin Feshi İçin Bir Bildirim Süresi Var Mı?

    İş bu sözleşme ilişkisi, tarafların gerçek kişi olması halinde ölümü, ortaklık bürosu veya şirket olması halinde tasfiyesi veya iflası ile tarafların karşılıklı olarak anlaşarak sözleşmeyi feshetmeleri yahut süresi bitiminden 15 gün önce karşı tarafa bildirim yapılması suretiyle sona erer.

    2
    0

    Muhasebe hizmetinin sonlandırılmasına dair fesih bildirimi kaç gün içinde yapılır?

    SMMM sözleşmesindeki fesih ile ilgili maddeye bakılması ve burada belirtilen süreye göre ihraç çekilmesi gerekir.

     

    TÜRMOB’un e-Birlik sistemindeki örnek sözleşmenin İlgili maddesi aşağıdaki gibidir. Benzer bir sözleşme düzenlenmişse burada belirtilen tarihlerin dikkate alınması gerekiyor.

    8- SÖZLEŞMENİN SONA ERMESİ

    8.1) Taraflar haklı nedenlerle ve tek taraflı olarak aralarındaki sözleşmeyi her zaman feshedebilirler. Bu takdirde meslek mensubunda bulunan defter ve belgeler iş sahibine 1 ay içerisinde devir teslim tutanağı ile geri verilir. Tarafların tazminat hakkı genel hukuk kurallarına tabidir. Üzerine aldığı işi haklı bir sebep olmaksızın bırakan meslek mensubu, iş için almış olduğu peşin ücreti geri vermek zorundadır. Buna alınan avanslar da dâhildir. İş sahibi adına zorunlu olarak yapılan giderler ile sözleşmenin fesih olduğu tarihe kadarki ücretler geri ödenmez. Sözleşmenin, iş sahibi tarafından haklı sebep olmaksızın veya meslek mensubu tarafından haklı sebeple feshi halinde, kalan süre bedelinin tamamı iş sahibince meslek mensubuna ödenecektir.

    8.2) İş bu sözleşme ilişkisi, tarafların gerçek kişi olması halinde ölümü, ortaklık bürosu veya şirket olması halinde tasfiyesi veya iflası ile tarafların karşılıklı olarak anlaşarak sözleşmeyi feshetmeleri yahut süresi bitiminden 15 gün önce karşı tarafa bildirim yapılması suretiyle sona erer.

    8.3) Taraflardan herhangi birinin işbu sözleşmeden kaynaklı yükümlülüklerini yerine getirmemesi veya bu sözleşme hükümlerine aykırı davranması halinde karşı taraf tek taraflı olarak sözleşmeyi feshedebilir.

     


    Kaynak: TÜRMOB, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikUnvan değişikliği yapan şirketin yeniden mali mühür almasına gerek var mı?
    Sonraki İçerikABD’den alınan hizmet faturası için KDV ve stopaj hesaplanacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz