Ana Sayfa Muhasebe SMMM A.Ş.’den ayrılan ve şahıs firması olarak faaliyetine devam edecek olan meslek...

SMMM A.Ş.’den ayrılan ve şahıs firması olarak faaliyetine devam edecek olan meslek mensubun yapması gereken işlemler nelerdir?

964
0

SMMM hizmeti veren bir A.Ş. ortağı, ruhsatını alarak hisselerini devredip şirketten ayrılmak istiyor. Daha sonra şahıs olarak faaliyetine devam etmek istemektedir. Bu durumda nasıl bir yol izlemeli? İsmmmo’da yapılması gereken işlemler nelerdir. (şirket bu ortağın ruhsatıyla faaliyet göstermektedir.)

 

Ortaklıktan ayrılan SMMM kişisel olarak mesleğe bağımsız olarak devam edebilir. Bürokratik işlemler için odanın idare müdürü veya idari işler servisi ile görüşünüz.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Cezaevine giren mükellefin beyannameleri boş olarak verilir mi?

 

Oyuncakçı dükkanımda iş değişikliği yaptım. Nereye bilgi vermeliyim?

 

Sezonluk ticari faaliyette her yıl açılış ve kapanış yapılacak mıdır?

 

Şahıs firmalarının yevmiye defteri kapanış yapma zorunluluğu var mı?

 

Tasfiye sürecinde muhasebe hesapları kapanışı yapılır mı?

 

Ortalama Döviz Kuru Programı

 

 

 

Önceki İçerikKDV mükellefiyeti olmayan sigorta acentesine düzenleyeceğim Serbest Meslek Makbuzunda KDV olacak mı?
Sonraki İçerikUBER’in yurt dışından Türkiye’deki yolcu taşımacılığı için kestiği fatura geçerli mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz