Ana Sayfa Dünya Slovenya’da devletin kültürel faaliyetlere yaptığı harcamalar 2018’de  kişi başına 209 Euro’ydu

Slovenya’da devletin kültürel faaliyetlere yaptığı harcamalar 2018’de  kişi başına 209 Euro’ydu

547
0

Slovenya’da devletin kültürel faaliyetlere yaptığı harcamalar 2018’de  kişi başına 209 Euro’ydu

Slovenya İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, Slovenya’da gayri safi yurtiçi hasıladaki katma değere ilişkin olarak, kültürel faaliyetler 2018’de GSYİH’ya %4 oranında katkıda bulunmuş ve bu oran da önceki dört yıldakiyle aynı kalmıştır.

İstatistiksel amaçlar için daha dar anlamda kültür, NACE Rev.1’e göre şu faaliyetleri kapsamaktadır: yayıncılık faaliyetleri, sinema filmi, video ve televizyon programı prodüksiyonu, programlama ve yayın faaliyetleri, yaratıcı sanat ve eğlence faaliyetleri ve kütüphaneler, arşivler, müzeler ve diğer kültürel faaliyetler.

Turizm, konaklama endüstrisi, ticaret, vb. üzerindeki etkisi göz ardı edilerek GSYİH içindeki katma değer payında ifade edilen kültür faaliyetlerinin katkısı, 2014-2018 yıllarında %1.1, 2010-2013 yıllarında ise %1.2’ydi. Açıklayıcı karşılaştırma için: tarımın katkısı (2018’de % 1,4), kültürün GSYİH’ya katkısını yaklaşık %27 aşmaktadır.

2018’de devletin kültür harcamaları (örn. Kütüphane, müze, galeri, tiyatro, konser, sahne ve film prodüksiyonu için, sanatsal etkinlikler, anıtlar, kültürel etkinlikler, sanatçılara sübvansiyonlar, Radyo, televizyon hizmetleri için ve yayıncılık, vb.) 432 milyon Euro’dan fazla, yani GSYİH’nın %1’inden azdı.

Kişi başına toplam hükümet harcaması 209 Euro’dur (2010’dan 24 Euro daha az) ve her bir kişi kültüre ortalama 216 Euro (2010’dan 57 Euro daha fazla) harcadı.


Kaynak: Slovenya İstatistik Ofisi / Link: https://www.stat.si/StatWeb/en/News/Index/8633
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÜcreti ödenmeyen gemi personeli iş sözleşmesini tek taraflı olarak feshederse kıdem tazminatı alabilir mi?
Sonraki İçerikKadın işçi doğum öncesi iznini doğum sonrasına aktarabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz