Ana Sayfa Muhasebe Şirkete alınan bilgisayar ve ekranlar 255 hesaba kaydedilmelidir

    Şirkete alınan bilgisayar ve ekranlar 255 hesaba kaydedilmelidir

    Şirketler idari birimlerde kullanmak amacıyla satın aldıkları bilgisayar, ekran, klavye, fare vb. elektronik cihazları 255 Demirbaşlar hesabında takip edeceklerdir.

    1
    0

    Üretim işletmesi olmayan şirketimize almış olduğumuz, bilgisayar, monitör, dağıtıcı gibi eşyaları 255 Döşeme Demirbaşlar mı yoksa 253 Tesis Makine Ve Cihazlara mı kayıt etmeliyiz?

    255 hesap kullanılmalıdır. 253 no.lu hesap, ağırlıklı olarak üretim işletmelerinde kullanılan makine ve cihazların kaydedildiği hesaptır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest meslek erbabı mükelleflerin açtığı adi ortaklık firmasının DBS’deki defteri serbest meslek defteri mi olacak?
    Sonraki İçerikPsikologların yazarkasa kullanma zorunluluğu var mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz