Ana Sayfa Mevzuat Şirket temsilcilerinin haklarını mahkeme yolu ile kısıtlayabilir miyiz?

Şirket temsilcilerinin haklarını mahkeme yolu ile kısıtlayabilir miyiz?

540
0

%50-%50 ortaklığa sahip LTD.ŞTİ’de ortaklardan bir tanesi bireysel bir suç nedeniyle cezaevine giriyor ve kısıtlı duruma düşüyor. Şirketi temsil ve ilzama her iki ortak da münferit olarak sahipler. Ancak dışarıda kalan ortak şirkete diğer ortağın varislerini ve vekaleten yetki verdiği yetkiliyi şirket merkezlerine almıyor. Usulsüz bir şekilde diğer ortağın bütün haklarını yok sayıyor. Şirketin içini boşaltmaya gidiyor ve müşterilerine, varlıklarına usulsüzce el koyma eğilimine giriyor ve ihracat kapasitesini başka bir şirkete kaydırarak piyasadan yok etme ve diğer ortağı tamamen mağdur etme amacında. Konuyla ilgili savcılığa da suç duyurusunda bulunulmuştur. Böyle bir durumda temsilcilerin yetkilerini kısıtlamak mümkün müdür?

Mahkeme süreçleri hukuki danışmanlık alınması gereken bir husus olup, kısıtlamanın veya yapılan işlerin usulsüzlüğüne işaret edilerek şirketin bir kayyım eli ile idaresi ve mevcut müdürün temsil yetkisinin durdurulması talepli dava açılabilir. Yargı dışında yetkinin kısıtlanması imkânı bulunmamaktadır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKarşılıksız işlemi yapılan çek tutarı Ocak–Ağustos 2020 döneminde azaldı
Sonraki İçerikDemir-Çelik ve Metal sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz