Ana Sayfa TTK Şirket ortağının şirkete verdiği nakit borç sermayeye ilave edilebilir.

    Şirket ortağının şirkete verdiği nakit borç sermayeye ilave edilebilir.

    1
    0

    Şirket ortağının şirket adına yapmış olduğu nakit ödemeler nedeniyle oluşan ortaklara borçlar hesabı sermayeye ilave edildiğinde raporda ayni ödeme olarak mı bildirilecek?

    Ayni ödeme değildir. Hesaban ödemedir. Hesaben ödeme; Ortağın şirketten olan alacağının genel kurul kararı ile sermayeye eklenmesidir. Şirket ortakları tarafından şirkete verilen nakit tutarlar sonradan sermayeye ilave edilebilir.

    Ayni ödeme ise; “Bir şirketin kuruluşu veya sermaye artırımı sırasında pay sahipleri tarafından para dışında konulan ve bir değer taşıyan, aktif olarak bilançoya dahil edilebilen taşınır ve taşınmaz eşya, makineler, eşya ve haklar gibi tüm sermaye unsurları” şeklinde tanımlanır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2023 Sonu oluşan 502 ve daha önceki dönemlerden gelen 525 hesap sermayeye ilave edilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz