Ana Sayfa Vergi Sigorta şirketine düzenlenecek hasar yansıtma bedelindeki KDV tevkifat oranı ve kodu nedir?

    Sigorta şirketine düzenlenecek hasar yansıtma bedelindeki KDV tevkifat oranı ve kodu nedir?

    4678
    0

    Sigorta şirketine, kasko bedeline istinaden yansıtma keseceğim. İşlem şirkete ait bir aracın tamir işlemi yapıldı. Yapılan tamir kasko poliçesinden karşılandı yapılan işleme istinaden sigorta şirketin ödeme yapabilmesi için hasar yansıtma bedeli fatura keseceğiz tevkifat oranı ve tevkifat kodu nedir?

    Düzenlenecek faturada 5/10 oranında KDV tevkifatı yapılacaktır.
    Kod 616


    BENZER İÇERİK

    Şirket Aracımız için gelen hasar faturasını sigorta şirketine yansıtma kesiyoruz. Bize kesilen hasar faturası tevkifatlı mı olmalıdır? Biz sigorta şirketine faturayı yansıtırken tevkifatlı kesiyoruz. Sigorta şirketi 5/10 tevkifat istiyor. Ancak tamiri yapan firma bana tevkifatsız fatura kesiyor. KDV tebliğinde de Araç bakım onarım tevkifat oranı 7/10 gözükmektedir. 

    Şirketinizin hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görüyor ise size düzenlenen faturada 7/10 KDV tevkifatı hesaplanır. Aksi durumda fatura da KDV tevkifatı olmaz. 

    Sizin sigorta firmasına düzenleyeceğiniz faturada 35 sıra nolu KDV tebliğine göre 5/10 Oranında KDV tevkifatı hesaplanır. 

    KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 35 SERİ NOLU TEBLİĞİ 16/02/2021 Tarih ve 31397 Sayılı Resmî Gazete) MADDE 9 – “2.1.3.2.13. 

    Diğer Hizmetler KDV MÜKELLEFLERİ TARAFINDAN, 

    **5018 SAYILI KANUNA ekli cetveller kapsamındaki idare, kurum ve kuruluşlar, 

    **Kanunla kurulan kamu kurum ve kuruluşları, 

    **Döner sermayeli kuruluşlar, 

    **Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, 

    **Bankalar, SİGORTA VE REASÜRANS ŞİRKETLERİ, 

    ** Kanunla kurulan veya tüzel kişiliği haiz emekli ve yardım sandıkları 

    **Kalkınma ajanslarına ifa (yapılan) edilen ve TEBLİĞDE ÖZEL OLARAK Belirlenmeyen DİĞER BÜTÜN HİZMET İFALARINDA söz konusu alıcılar tarafından (5/10) oranında KDV tevkifatı uygulanır.


    Kaynak: KDVK GUT, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGenç girişimci desteği kapsamındaki SGK Prim (Bağkur) desteğinin tutarı nedir?
    Sonraki İçerikİthalat gümrük beyannamesindeki KDV matrahı form Ba’da beyan edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz