Ana Sayfa SGK Sigorta Primini Süresinde Ödemeyen Borçlular İçin Hangi İşlemler Yapılır?

    Sigorta Primini Süresinde Ödemeyen Borçlular İçin Hangi İşlemler Yapılır?

    1441
    0

    1-SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA, SİGORTA PRİMİNİ SÜRESİNDE ÖDEMEYEN BORÇLULAR HAKKINDA HANGİ İŞLEMLER YAPILMAKTADIR?
    Süresinde ödenmeyen sigorta primlerinin tahsilini teminen borçlular hakkında, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre icra takip işlemleri uygulanmaktadır.

    2-BORÇLU, HAKKINDA İCRA TAKİP İŞLEMLERİNE NASIL BAŞLANILIR?
    Borçlu hakkında icra takip işlemleri ödeme emrinin tebliği suretiyle başlanılmaktadır.

    3-KENDİSİNE ÖDEME EMRİ TEBLİĞ EDİLEN BORÇLU NE YAPMALIDIR?
    Ödeme emrinin tebliğ edildiği tarihten itibaren 7 gün içinde borcun tamamını ödemesi, aksi takdirde aynı süre içerisinde mal bildiriminde bulunması, borçlarını tecil ve taksitlendirmesi veya borca itiraz etmesi gerekmektedir. 

    4-SÜRESİ İÇİNDE ÖDENMEYEN PRİM VE DİĞER ALACAKLARDAN DOLAYI GECİKME CEZASI VE GECİKME ZAMMI NASIL HESAPLANMAKTADIR?
    Kurum alacaklarının yasal süresi içerisinde ödenmemesi halinde, ödenmeyen kısmına sürenin bittiği tarihten itibaren ilk üç aylık sürede her ay için %2 oranında gecikme cezası uygulanır.
    Ayrıca, her ay için borç ödeninceye kadar Hazine Müsteşarlığınca açıklanan bir önceki aya ait Türk Lirası cinsinden iskontolu ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortalama faizi bileşik bazda uygulanmak suretiyle gecikme zammı alınır.

    Kaynak: Sosyal Güvenlik Kurumu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikEmlak Aracılığından Elde Edilen Gelirler Nasıl Vergilendirilir?
    Sonraki İçerikŞirket Aktifine Kayıtlı Olmayan Fakat İntifa Hakkı Sahipliği Bulunan Taşınmazın Satışı Kurumlar Vergisi İstisna Kapsamında mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz