Ana Sayfa Vergi SGK ile anlaşması olan firmalar 2022 yılında e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    SGK ile anlaşması olan firmalar 2022 yılında e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    SGK ile anlaşması olan firmalar e-fatura ve e-deftere geçme zorunlulukları

    523
    0

    Optikçi mükellefimiz işletme defteri ve dbs de işlem görüyor. SGK işlemleri nedeniyle zorunlu e-fatura mükellefi e-defter için ciro sınırı geçerlimi yoksa 2022 yılında e-defter olarak mı işlem görmek zorunda? 

    Mükellefiniz aşağıdaki kriter kapsamında kalıyorsa e- fatura, takip eden yıl başı e-defter yükümlülüğünde olur yani 2022 dönem başı. (bilanço esasına tabi ise) (sorunuzda geçen bilgiye göre cevap verilmiştir) defter limitlerini aşıp aşmadığını kontrol etmelisiniz. 

    VUK 526 kapsamında “Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme imzalayan sağlık hizmeti sunucuları ile medikal malzeme ve ilaç/etken madde temin eden tüm mükellefler (hastane, tıp merkezleri, dal merkezleri, diyaliz merkezleri, Sağlık Bakanlığından ruhsatlı diğer özelleşmiş tedavi merkezleri, tanı, tetkik ve görüntüleme merkezleri, laboratuvarlar, eczaneler, tıbbi cihaz ve malzeme tedarikçileri, optisyenlik müesseseleri, işitme merkezi, kaplıcalar, beşeri tıbbi ürün/ürün sunan ve/veya üreten özel hukuk tüzel kişileri ve bunların tüzel kişiliği olmayan şubeleri, ecza depoları vb.).”


    BENZER İÇERİKLER

    SGK ile anlaşması olmayan sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmalar e-faturaya geçmek zorunda mıdır?

    SGK ile anlaşması olmayan isteğe bağlı olarak e-fatura kullanan firmalar e-defter geçmek zorunda mıdır?

    SGK ile anlaşması olup 1 Temmuz itibariyle e-fatura mükellefi olan firmalar e- defter uygulamasına…

    SGK ile anlaşması olmayan sağlık firmaları E-Fatura uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

    İşletme defterine tabi SGK ile anlaşması olan firmalar 2022 yılında e-deftere geçmek zorunda mıdır?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMüftülükten kiralanan iş yeri için stopaj hesaplanır mı?
    Sonraki İçerikGMSİ beyanında dövize endeksli alınan konut kredi anapara taksitine ilişkin kur farkının indirim konusu yapılıp yapılamayacağı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz