Ana Sayfa Muhasebe Sermeyesinin yüzde ellisini kaybeden şirketler birleşmeye gidebilir mi?

Sermeyesinin yüzde ellisini kaybeden şirketler birleşmeye gidebilir mi?

Sermeyesinin yüzde ellisini kaybeden şirketler birleşmeye gidebilir mi?

879
0

Aynı kişiye ait anonim şirketlerin birleşmesini yapıyorum. Ancak iki şirkette sermayesinin 2/3 kaybetmiş durumdadır.

1-Bu durumda birleşme sonrası Sermaye artırımı yaparsam devrolan ve Devralan şirketlerin 331 hesaplarında bulunan bakiyeyi sermayeye ekleyebilir miyim?

2- Devralan şirketindeki geçmiş yıl zararlarını 331 hesap ile mahsup edip Sermayeyi koruyabilir miyim?

Birleşmede her iki şirketin sermayelerinin yüzde ellisini kaybetmiş olmalarından dolayı birleşme yapılamaz. Ancak önce ortak alacaklarının veya başka kaynaklardan sermaye artışı yapılarak özvarlığın düzeltilmiş olması gerekir.

Devir olan şirketin özvarlıkları düşük olsa da devir alan firmanın özvarlığı yüksek ise ve birleşme sonrasında tescilli sermayesi öz varlık içinde yüzde elli veya üzerinde korunuyor olması halinde birleşme yapılabilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Borca Batık Veya Sermaye Kaybı Bulunan Şirketlerin Alacakları Önlemler

Anonim şirketleri temsil eden yönetim kurulu şirketin sermayesinin kaybı ve borca batık olma durumunda…

Bir firmanın borca batık olduğunu bilançodan nasıl anlayabiliriz?

 

 

Önceki İçerikMüteahhitlerin bina teslimi karşılığı anlaştığı iş için düzenleyecekleri faturada KDV oranı ne olmalıdır?
Sonraki İçerikKooperatifteki boş üyelikler için yeni ortaklardan eşitleme farkı alınması halinde kurumlar vergisi muafiyeti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz