Ana Sayfa Vergi Serbest meslek mensupları sağlık ve eğitim harcamalarını gider olarak kullanabilir mi?

    Serbest meslek mensupları sağlık ve eğitim harcamalarını gider olarak kullanabilir mi?

    BAĞ-KUR primleri serbest meslek kazanç defterine gider yazılır. (GVK Md.68)

    727
    0

    10.000 TL mesken, 50.000 TL brüt işyeri kiram var. Gerçek giderde ödediğim kira da 70.000 TL

    Bu tutarı hem meskenden hem de işyeri kirası gelirinden düşebilir miyim?

    İndirim sadece KONUT kira geliri kadarı olarak yapılır.

    Serbest meslek faaliyetlerinde, serbest meslek erbabına ait sağlık harcamaları (ilaç, muayene vs.) gider yazılabilir mi? Ayrıca serbest meslek erbabına ait bağ kur ödemeleri nasıl giderleştirilir?

    Doğrudan gider yazılmaz. S.Meslek erbapları eğitim ve sağlık harcamaları için YILLIK GV Beyannamesinde ; Beyan edilen gelirin % 10’unu aşmaması, Türkiye’de yapılması ve gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek veya tüzel kişilerden alınacak belgelerle belgelenmesi koşuluyla, mükellefin kendisi, eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları beyan edilen gelirden indirilebilir (GVK 89/2).

    BAĞ-KUR primleri serbest meslek kazanç defterine gider yazılır. (GVK Md.68)


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBeyana tabi olmayan gelirden kesilen stopajın iadesini alabilir miyiz?
    Sonraki İçerikFotoğrafçılık hizmetleri KDV tevkifatına tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz