Ana Sayfa Muhasebe Serbest çalışacak SMMM’ler aynı zamanda 4/1-a’lı olarak başka bir işletmede çalışamaz

    Serbest çalışacak SMMM’ler aynı zamanda 4/1-a’lı olarak başka bir işletmede çalışamaz

    333
    0

    1 ay içerisinde ofis faaliyetlerime başlamayı planlıyorum ancak ofis açtıktan sonra günümüz şartları ağır olduğu için aynı zamanda geceleri kısıtlı olmak üzere sgk’ lı olarak ağır ticari araçta çalışmak istiyorum. Buna engel bir durum var mıdır?

    Meslek mensuplarının serbest çalışmaları halinde hangi konum veya işte bir işverene bağlı olarak çalışamaz.


    Serbest çalışan meslek mensubuyum. Özel bir okulda, müşteri temsilcisi/halkla ilişkiler olarak iş teklifi geldi. Hem mesleğimi yapıp (büro açık olacak) hemde okula bu konuda (meslekle ilgili değil) SGK’lı olarak (4a’lı) hizmet verebilir miyim. SGK’lı olacağım için bağkur primi ödenmeyecek. Meslek hukuku açısından sakıncası var mıdır? 

    Serbest çalışan SMMM hiç bir unvan ve konumda bir işverene bağlı olarak çalışamaz.


    Bir bürom var, fakat bir şirkete özel mali danışmanlık hizmeti veriyorum. Hizmet verdiğim firma beni 4a sigortalı yapabilir mi?

    Serbest çalışan meslek mensupları bir işverene bağlı olarak çalışamaz. Bağ-kurlu olmak zorundadır.



    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSermaye artırımı yapmak için önceki sermayenin ödendiğine dair rapor hazırlanması gerekmektedir
    Sonraki İçerikLimited şirketi şahıs firmasına dönüştürülebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz