Ana Sayfa Vergi Serbest Bölgedeki E-Fatura Kayıtlı Kullanıcısı Olan Alıcı Firmaya Faturanın Teslimi Nasıl Olacaktır?

    Serbest Bölgedeki E-Fatura Kayıtlı Kullanıcısı Olan Alıcı Firmaya Faturanın Teslimi Nasıl Olacaktır?

    1744
    0

    1- SERBEST BÖLGEDEKİ E-FATURA KAYITLI KULLANICISI OLAN ALICI FİRMAYA FATURANIN TESLİMİ NASIL OLACAKTIR?
    Serbest bölgedeki alıcı e-fatura kullanıcısı ise faturanın XML hali elektronik bir kanaldan (mail vb.) alıcıya ulaştırılmalıdır.

    2- GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI (GTB) ÜZERİNDEN GİDEN E-FATURALAR ALICI FİRMA OLAN SERBEST BÖLGEDEKİ ŞİRKETİN E-FATURA POSTA KUTUSUNA DÜŞECEK Mİ?
    Gümrük Çıkış Beyannamesi (GÇB)  ekinde çıkan bir e-fatura olduğu için fatura gönderilirken Gümrük Ticaret B’nin vergi kimlik numarası seçilerek gönderilmelidir. Böylece elektronik olarak düzenlenen fatura GTB’nin posta kutusuna düşecektir.
    E-Fatura uygulaması kapsamında işlemin sıhhati için e-Faturalar yalnızca bir posta kutusuna gönderilmektedir.

    3- GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINDAN GELEN 23 HANELİ REFERANS NUMARASI İÇİN BİR WEB SERVİS SUNULABİLİR Mİ? YA DA GİB ÜZERİNDEN SİSTEM UYGULAMA YANITI OLARAK KULLANICILARA İLETİLEBİLİR Mİ?
    Referans numaraları sistem yanıtı içerisinde gelecek aynı zamanda ihracat yapan mükellefler GTB Portalına kendi kullanıcı adı ve şifrelerini girerek de bu sorgulamayı yapabilecektir.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikDünyanın Önde Gelen Araştırma Şirketi Türkiye’yi Araştırdı!
    Sonraki İçerikDünyanın En Büyük 500 Şirketinin Kaç Çalışanı Var?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz