Ana Sayfa Muhasebe Sattığımız araca ait sigortalama giderleri için nasıl bir muhasebe kaydı yapmalıyım?

    Sattığımız araca ait sigortalama giderleri için nasıl bir muhasebe kaydı yapmalıyım?

    501
    0

    Ticari araç sigortalama gideri (dönemsellik) 1 yıl dolmadan 4.ayda satıldı. Satılan ticari araca ait dönemsellik sigortalama giderini kayıtlardan (KDV li fatura kesip mi çıkaracağım) nasıl bir yol izleyip kayıtlardan çıkaracağım?

    Bu konuda fatura kesilmez.
    Taşıtın satılması halinde kullanılmayan ve 180 hesaba yazılan sigorta primleri için

     689 KKEG (B) ,

    180 (A) olarak kayıt yapılır.

    TEK DÜZEN HESAP PLANI

    180.GELECEK AYLARA AİT GİDERLER

    Bu hesap, peşin ödenen ve cari dönem içinde ilgili gider hesaplarına kaydedilmemesi gereken, gelecek döneme ait giderleri izlemek için kullanılır.

    İşleyişi :

    Gelecek aylarda ilgili gider ve maliyet hesaplarına borç kaydedilecek peşin olarak ödenen giderler, bu hesabın borcuna kaydedilir. Gelecek aylarda bu hesaba alacak verilmek suretiyle ilgili gider hesabına aktarılır.

    68.OLAĞANDIŞI GİDER VE ZARARLAR

    İşletmenin olağan faaliyetlerinden bağımsız olan ve bu nedenle sık sık ve düzenli olarak ortaya çıkması beklenmeyen işlem ve olaylardan kaynaklanan gider ve zararların yer aldığı hesap grubudur.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket hissedarlarının vefat etmesi durumunda mirasçıları şirketteki paylarını reddedebilir mi?
    Sonraki İçerikHızlı Geçiş Sistemine (HGS) ödenen tutarların KVK ve KDV indirimi hk.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz