Ana Sayfa Muhasebe Şarap imalatı ile uğraşan mükellefler için e-deftere geçiş haddi nedir?

Şarap imalatı ile uğraşan mükellefler için e-deftere geçiş haddi nedir?

931
0

Şarap imalatı ile uğraşan bilanço esasına göre defter tutan bir şahıs firması ÖTV’ye tabi işlem yapmaktadır. E-deftere geçiş 5 milyon TL hasılata ulaşması ile mi olacaktır.

Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli III sayılı listedeki malları imal, inşa ve ithal eden mükelleflerde, (şarap III sayılı listededir) Mükellefiyet tesis ettirdikleri tarihi izleyen hesap döneminin başından itibaren (2018 yılı içinde mükellefiyet tesis ettirenler, 1.1.2019 tarihinden itibaren) e defter sistemine geçmek zorundadır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

e-fatura ve e-defter’e zorunlu geçiş haddi 5 milyona ve geçiş tarihi 1.7.2019 oluyor. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No:454)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı Güncellendi – 24.10.2018

 

E-Defter süresinden sonra verilirse geçerli midir?

 

Bilanço defterine geçiş için belirlenen had nedir?

 

Hem malzeme hem de hizmet veren mükellef işletme defterinden bilançoya geçişte hangi maddeye göre geçişi hesaplayacaktır?

 

 

 

Önceki İçerikMali Müşavirlere KDV iade raporu düzenleme yetkisi uygulanmaya başladı mı?
Sonraki İçerikGoogle reklamları için %15 stopaj mı ödeyeceğiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz