Ana Sayfa Vergi Şahıs sigorta primlerinin ne kadarlık kısmı gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılır?

    Şahıs sigorta primlerinin ne kadarlık kısmı gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılır?

    548
    0

    2020 yılında serbest meslek kazancı ile ortaklı bir gayrimenkulden 600 TL işyeri kira geliri elde etmiş bir mükellef için, işyeri kira geliri beyan sınırı olan 49.000 TL’nın altında kaldığı için beyan edilmeyip, sadece serbest meslek kazancı mı beyan edilecektir?

    Doğru değil Serbest meslek kazancı ile İş yeri G.safi kira geliri toplamı 49.000 TL’sini aşıyor ise Her iki kazanç unsuru ayrı ayrı Yıllık Beyannamede beyan edilir.(GVK 86/1-c) Toplam 49.000. TL den az ise sadece S.Meslek kazancı beyan edilir..

    Gmsi beyanında mükellefin 2020 yılında ödemiş olduğu 19.580,66 TL özel sağlık sigortasının %50 sini yani 9.790,33 TL sini indirim konusu yapabiliyoruz diye biliyorum. Asgari ücretin yıllık tutarını geçmiyor matrahın beyan edilen kazancın %15 ini de geçmiyor yani hesaplanmış olduğum tutarın tamamını indirim konusu yapabilirim?

    BİZCE YANLIŞ.

    Şahıs Sigorta Primleri GVK89/1 : Beyan edilen gelirin % 15’ini ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak şartıyla, gelir sahibinin şahsına, eşine ve küçük çocuklarına ait hayat sigortalarına ödenen primlerin % 50’si ile ölüm, kaza, hastalık, sağlık, engellilik, analık, doğum ve tahsil gibi şahıs sigorta primleri beyan edilen gelirden indirilebilir. % 50 KAVRAMI SADECE HAYAT SİGORTASI İÇİNDİR.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışına sattığımız poşetler için gekap beyannamesi vermeli miyiz?
    Sonraki İçerikKarayolu taşımacılık hizmetlerinde KDV tevkifatı ne zaman yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz