Ana Sayfa Muhasebe Şahıs firmasında yatırılan ve çekilen paralar için 500 hesap kullanılabilir mi?

    Şahıs firmasında yatırılan ve çekilen paralar için 500 hesap kullanılabilir mi?

    1
    0

    Şahıs bilanço açılış fişinde 500 sermaye hesabına bir tutar belirledik. Bankaya gelen bankadan çekilen tutarları 500 hesap ile işleyebilir miyiz? Bir de giriş çıkışlar için 100 kasa hesabı mı 500 sermaye hesabı mı kullanmak gerekir?

    Bankadan çekilenler veya yatırılanlar için 500 hesap kullanılmaz. 102 ve 100 hesap kullanılır. Şahıs firmasının sermayesinden çekilen ve sermayesine yatırılan paralar için 500 hesap kullanılabilir. İş ile ilgili alınan ve verilen avanslar için 195 ve diğer benzeri avans hesapları kullanılabilir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMüşterilerin borcundan SMMM sorumlu mudur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz