Ana Sayfa Muhasebe Şahıs bilançolarında KKEG geçici vergi beyannamesinde beyan edilir mi?

    Şahıs bilançolarında KKEG geçici vergi beyannamesinde beyan edilir mi?

    787
    0

    Şahıs bilançolarda KKEG’leri Geçici Vergi ya da Yıllık Gelir vergisinde mi göstermeliyiz?

    Geçici vergi beyannamesinde KKEG satırı/bölümü yoktur. Yıllık beyannamede ekler bölümünde yer alan “ticari kazançtan mali kazanca ulaşım” formu doldurulur. Bu forumdaki ilgili bölüm doldurulur.



    Firma 2018 yılında kasa affından faydalanmıştır. Fakat kasa affı kkeg yapılıp bilançoda ticari zarara sebebiyet verdiğinden ve firma ticari hayatı sebebiyle ticari zarar olmasını istememiştir. Bu sebeple 296 hesapta 2 yıl süreyle takip ettik. Bu yılda kkeg yapıldığında ticari zarara sebebiyet veriyor. Sorum 296 hesapta takip etmeye bir engel veya sakınca var mıdır? 

    296 HESAP için süre yoktur Sürekli kalabilir. Kapatılması istenmesi halinde KKEG olarak kapatılır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYetki belgesi olan firmalar ikinci el araç satışlarına istinaden düzenleyecekleri faturalarda özel matrah uygulayabilir mi?
    Sonraki İçerik%8 Kamu ortalığı olan bir firmaya simit ve poğaça satışından dolayı tevkifatlı fatura kesebilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz