Ana Sayfa Vergi Sadece bir ayında hesaplanan KDV si olmayan firmalar KDV matrah artırımı yapmak...

    Sadece bir ayında hesaplanan KDV si olmayan firmalar KDV matrah artırımı yapmak için Kurumlar veya Gelir vergisi matrah artırımı yapmak zorunda mıdır?

    KDV matrah artırımı bildirimi

    362
    0

    2019 döneminde sadece bir döneminde hesaplanan KDV olmayan mükellefimize kurum matrah artırımı yapmak zorunda mıyız?

    Aşağıdaki bildirim çeşitlerinden (4). Bölümde belirtilen bildirimin verilmesi ve KV Matrah artırımı yapılması gerekir.

    KDV ARTIRIMI BİLDİRİMLERİ (BİLDİRİM KODLARI )


    1)- Sene içindeki bütün dönemlere ait beyannamelerini veren ve bütün dönemlerde hesaplanan KDV çıkan mükellefler için KDV artırım bildirimi kod: 5/3-a (Ek-14)


    2)- Yıl içinde hiç beyanname vermemiş veya yalnızca 1 ya da 2 dönem beyanname verenler ile vergilendirme dönemleri 3 aylık olup, hiç bey

    anname vermeyen mükellefler için KDV artırım bildirimi (3 AYLIKLARI SADECE NAKLİYECİLER VERİR ) 5/3-b,1c (Ek-15)

    3)-Yıl içinde 12 dönemden az, 2 dönemden çok beyanname veren mükellefler için KDV artırım bildirimi (GV ve KV matrahı artırımı yapılmış olacak) kod ; 5/3-b,2c (Ek-16)

     4)- İstisnalar veya tecil/terkin kapsamına giren işlemler ile BAZI DÖNEMLERDE HESAPLANAN KDV Sİ ÇIKAN mükellefler için KDV artırımı bildirimi (GV ve KV Matrahı artırılarak mukayese yapılır. ) kod ; 5/3-b3 (Ek-17)


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi 2021’in ll. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %52,9 arttı
    Sonraki İçerikTemmuz ayında kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre % 29,6 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz