Ana Sayfa Muhasebe Reklam kampanyası faaliyetlerinin KDV oranı nedir?

    Reklam kampanyası faaliyetlerinin KDV oranı nedir?

    İkinci el motosiklet alım satımında için özel matrah uygulaması var mıdır? Sosyal medya reklam kampanyası için çekilen fotoğraf ve kısa film faaliyetinde KDV oranı nedir?

    858
    0

    Fotoğrafçılık hizmeti veren mükellefim (742026 kod ile işletme hesabı) kurumsal bir şirketin sosyal medya reklam kampanyası isçin çektiği fotoğraf ve kısa film çekim hizmeti için kdv oranını % 18 mi hesaplamalıdır?

    % 18 KDV hesaplanmalıdır.

    Bir inşaat firmasından motorsiklet satın aldık. Bize kesilen faturada alış ve satış fiyatı arasındaki farka (kara) % 1 kdv uygulamışlar. Yapılan uygulama doğru mu?

    Yapılan uygulama doğru değil Özel matrah uygulaması sadece “BİNEK” otolar için geçerlidir. Motosiklet binek oto değildir. Satış bedelinin tamamı üzerinden % 18 KDV hesaplanacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDış ticaret hacmi Ağustos ayında %8,52 artarak 31 milyar 239 milyon dolar seviyesine yükseldi
    Sonraki İçerikOtomotiv sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz