Sosyal medya üzerinden merkezi Türkiye’de bulunan şirketlerin reklamını yapan şahıs işletmesi sahibi mükellef faturasını KDV oranı olarak % 18 uyguluyor.
Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde yer alan tevkifat nispetleri hakkındaki 2009/14592 sayılı BKK’da yapılan değişiklikle stopaj oranı %15 olarak belirlendi. Açıklama doğrultusunda şahıs şirketi faturasını keserken stopaj yapacak mı?
Yoksa onlara stopaj %0 mı? “Dolayısıyla tam veya dar mükellef gerçek kişiler ile mükellef olup olmadığına bakılmaksızın hizmeti veren veya hizmete aracılık edenlere yapılacak internet reklamı bedeli ödemelerinden %15 oranında gelir vergisi stopajı hesaplaması mı yapılacak?
Türkiye de bulunan kurumlar vergisi mükelleflerine yapılan ödemelerde gelir vergisi tevkifat oranı % 0’dır.
Gelir vergisi mükellefine yapılan ödemelerden ise % 15 gelir vergisi tevkifatı,
Dar mükellef kurumlara yapılan ödemelerden ise % 15 gelir vergisi tevkifatı yapılır.
Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
BENZER İÇERİKLER
Google, Facebook, Twitter, Instagram’a verilen reklam üzerinden %15 stopajı kimler ödeyecek?