Ana Sayfa SGK Raporlu olan işçimizin sağlık raporunu hastane SGK’na bildirdikten sonra bizde SGK’na bildirim...

Raporlu olan işçimizin sağlık raporunu hastane SGK’na bildirdikten sonra bizde SGK’na bildirim yapmalı mıyız?

Raporlu olan işçimizin sağlık raporunu hastane SGK’na bildirdikten sonra bizde SGK’na bildirim yapmalı mıyız?

674
0

Firmamıza SGK’dan yazı geldi. Bir işçimiz 4 günlük sağlık raporu getirmişti ve sağlık raporu hastane tarafından da bildirilmişti.  Sgk prim bildirgemizde 4 gün raporlu olarak gösterdik ve eksik gün formunu ayrıca kuruma iletmedik. SGK şimdi eksik gün formu ve sağlık raporunu bildirmedik diye eksik gün kabul etmiyor. Hem 4 günlük prim çıkarıyor hem de ceza kesiyor.

İşçinin geçici iş göremezliğine ilişkin raporların Sağlık birimleri dışında da işveren tarafından bildirilmesi ya da sistemde görülen raporun onaylanması gerekmektedir.

5510 sayılı Kanunun 18 inci maddesi gereği, geçici iş göremezlik ödeneği; iş kazası ve meslek hastalığı hallerinde her gün için, hastalık hallerinde ise üçüncü günden başlamak üzere verilmektedir.

Bu nedenle, istirahat raporu iş kazası veya meslek hastalığına bağlı nedenlerle düzenlenmiş ise istirahat gün sayısı üzerinde durulmaksızın, hastalık sebebiyle düzenlenmiş ise 3 gün ve daha uzun süreli istirahatlı bırakılan sigortalıların, istirahat süresince işyerinde çalışmadıklarına dair bildirimin elektronik ortamda ve öngörülen süre içinde yapılması gerekmektedir.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTacirler arasında hukuki bir uyuşmazlık olduğunda mahkeme yasal defterleri inceleyip suret alabilir mi?
Sonraki İçerikÇalışanların meslek kodlarını gerçeğe uygun bildirmeyenlere cezai işlem uygulanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz