Ana Sayfa SGK Raporlu olan bir personeli rapor süresi içerisinde işten çıkartabilir miyiz?

    Raporlu olan bir personeli rapor süresi içerisinde işten çıkartabilir miyiz?

    412
    0
    10.12.2020 tarihinde 30 günlük SGK raporu alan personel, raporu bitmeden işten çıkarabilir miyiz? Kıdem tazminatı vermek şartıyla işten çıkarabilir miyim?

    İş sözleşmesini fesheden taraf işveren ise feshi geçerli bir nedene dayandırmak zorundadır. İşçinin hastalık nedeniyle rapor alması geçerli bir fesih nedeni olarak görülmemektedir. Rapor süresinde usule uyulmadan yapılmış bir fesih iş mahkemesi karşısında işvereni haksız duruma düşürecektir

    Madde 17’de sayılan bildirim süreleri bu sebepten yapılacak fesihlerde rapor süresi aşağıdaki süreleri aşması durumunda fesih haklı bir neden olarak kabul edilecektir:

    Kıdem Süresi İhbar Süresi Ek süre Toplam Süre 6 aya kadar 2 hafta +6 hafta 8 hafta/56 gün

    6 ay – 1 buçuk yıla kadar 4 hafta +6 hafta 10 Hafta/70 Gün

    1 buçuk yıl – 3 yıla kadar 6 hafta +6 hafta 12 Hafta/84 Gün

    3 yıldan fazla 8 hafta +6 hafta 14 Hafta/98 Gün Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 40/10. Maddesinde; “Sigortalının, geçici iş göremezlik ödeneği almasına esas istirahat raporu süresi içinde, sigortalılık hâlinin herhangi bir nedenle sona ermesi hâlinde istirahat süresince geçici iş göremezlik ödeneği ödenmeye devam edilir.” hükmü yer alıyor.

    Sigortalının hizmet akdinin sona ermesini takip eden 10. gün sigortalılık niteliği yitirilmiş sayılıyor. Fesih yasağının geçerli olduğu bu dönemde yapılan bu fesih ipc ye tabi olmanıza neden olacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİngiltere ekonomisinin 3. çeyrek büyüme rakamı revize edilerek %16 olarak açıklandı
    Sonraki İçerikBinek Otolarda 2021 Yılı gider veya maliyet yazılabilecek ÖTV,KDV ve aylık kira hadleri belirlendi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz