Ana Sayfa Çalışma Hayatı Rapor alan bir kişinin kısa çalışma ödeneği süresi ne zaman başlar?

Rapor alan bir kişinin kısa çalışma ödeneği süresi ne zaman başlar?

554
0

KÇÖ ücretinden faydalanamayan kronik rahatsızlığı olan hiç çalışmamış işçi, ücretsiz izine çıkarılmıştır. Nisan ayı resmî tatil ve dışarı çıkma kısıtlanmasının olduğu gün ücretleri ödenmelidir.? Kronik rahatsızlığı olan nakdi ücret desteği alan personele 23.04- 24.04 günlerinin ücreti ödenmeli midir?

Ücretsiz izinde iş sözleşmesi (hizmet akdi) askıda sayılır ve bu süre zarfında işçi iş görme (çalışma) işveren de ücret ödeme borcunu yerine getirmez. Ücretsiz izin teklifi işverenden gelmişse bu durum çalışma koşullarında esaslı değişiklik sayılacağından, İş Kanunun 22nci maddesi uyarınca işverenin ücretsiz izin teklifini işçiye yazılı olarak iletmesi, işçinin de bu teklifi altı işgünü içinde yazılı olarak kabul etmesi gerekir. Askıda olan sürelerde ücrette ödenmemelidir.

01.04.2020 tarihinde 22,5 /45 saat olarak K.Ç.Ö. için başvuruda bulunduk henüz sonuç gelmedi. Çalışanlardan 1 tanesi rapor almış Rapor 06.04.2020-23.04.2020 tarihlerini kapsamaktadır. 7 günlük bekleme süresi ile bordro hesaplaması kaç gün üzerinden olacaktır?

Rapor sistemde onaylanmalıdır. 7 günlük süreyi bu rapor değiştirmemektedir. Kişinin KÇÖ’sü rapordan sonra başlayacaktır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü %41,1 azaldı
Sonraki İçerikVergi levhası 01 Haziran 2020 gün sonuna kadar oluşturulacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz