Ana Sayfa Duyurular Protesto edilen senet adedi ve tutarı Ağustos 2020’de geçen senenin aynı ayına...

Protesto edilen senet adedi ve tutarı Ağustos 2020’de geçen senenin aynı ayına göre sırasıyla %50 ve %56 azaldı

95
0

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi

Protestolu Senetler

Ağustos 2020

Protesto edilen senet tutarı ve sayısı Ağustos ayında azaldı.

Ağustos 2020’de protesto edilen toplam 37 bin adet senedin parasal tutarı 719 milyon TL oldu. Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre, protesto edilen senet adedi ve tutarı sırasıyla yüzde 50 ve yüzde 56 azaldı. Bir önceki aya göre senet adedi yüzde 8, senet tutarı yüzde 17 düştü.

2020 yılının Ocak-Ağustos döneminde protesto edilen toplam 423 bin adet senedin tutarı 8 milyar TL oldu. Söz konusu dönemde, senet adedi bir öncesi yılın aynı dönemine göre yüzde 35, tutarı ise yüzde 43 geriledi.

İl bazında protesto edilen senetler

Ocak-Ağustos 2020 döneminde, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il sırası ile İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa oldu. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 32,9’unu İstanbul ilindekiler oluştururken, bunu yüzde 11,4 ile Ankara, yüzde 5,5 ile İzmir, yüzde 4,3 ile Konya ve yüzde 3,6 ile Bursa izledi. Protesto edilen senet tutarının en düşük olduğu iller ise Tunceli, Bayburt ve Kilis oldu.


Kaynak: TBB Verileri
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFirmalar 7252 sayılı prim desteğinden faydalanmak için normal çalışmaya dönmeli midir?
Sonraki İçerikFirmalar sigorta dosyaları bazında kısa çalışma veya nakdi ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz