Ana Sayfa SGK Prim borcu olan firmalar 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    Prim borcu olan firmalar 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    SGK prim borcunun bulunması 7252 sayılı destek için engel sayılmamaktadır.

    546
    0

    Nisan ayından bugüne kçö ve nakdi ücret desteğinden faydalandık. Kademeli olarak faaliyete geçiş yaptık. Bu ay 45 personelin 40 tanesi ile normal çalışma, 5 tanesi ile kçö ve nakdi ücret desteği ile devam ediyoruz. 1 Eylül 2020 tarihinde farklı bir görev için eleman işe başlattık. Eylül ayından sonra işe başlayan personelden memnuniyetsizlik sebebiyle işten çıkartabilir miyiz? Nakdi ücret desteği talep edebilirmiyiz?

    Fesih yasağı kapsamında; Bu Kanunun kapsamında olup olmadığına bakılmaksızın her türlü iş veya hizmet sözleşmesi, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay süreyle 25 inci maddenin birinci fıkrasının (II) numaralı bendinde ve diğer kanunların ilgili hükümlerinde yer alan ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler dışında işveren tarafından feshedilemez. 17.04.2020 öncesi işe başlamış ve çalışması devam eden işçileriniz için nüd talebinde bulunabilirsiniz.

    Kısa çalışmadan, normale dönüş yapan firmaların yararlanabileceği normalleşme Desteğinden (7252). SGK prim borcu olan firmalar da faydalanabilir mi?

    SGK prim borcunun bulunması 7252 sayılı destek için engel sayılmamaktadır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBelçika’da sanayi üretim endeksi Eylül 2020’de Ağustos 2020’ye göre %0,5 yükseldi
    Sonraki İçerikT.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Türk bayraklı gemilerin işlemlerini E-devlet ortamına aktarıyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz