Ana Sayfa Duyurular Polyester Elyaf İthalatına Ek Mali Yükümlülük ve Tarife Kontenjanı Getirildi

Polyester Elyaf İthalatına Ek Mali Yükümlülük ve Tarife Kontenjanı Getirildi

585
0

Resmi Gazete’de 4412 sayılı Polyester Elyaf İthalatında Koruma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Karar yer almaktadır.

Karar, İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ (No:2020/4) ile 30.05.2020 tarihinde açılan soruşturma sonucunda alınan korunma önlemine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Buna göre;

3 yıl süre ile olmak üzere 5503.20.00.00.00 GTİP’te bulunan Polyester Elyaf cinsi ürüne;

  • 1.dönem 0,060
  • 2.dönem 0,058
  • 3.dönem 0,056

ABD Doları/kg Ek Mali Yükümlülük tahsil edilecek.

Korunma önleminin uygulanacağı her bir dönem Kararın Yürürlüğe girdiği tarihten başlamak üzere birbirini takip eden birer yıllık süreleri ifade ediyor.

Korunma Önlemine ilişkin bazı ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli eşyanın korunma önlemi uygulamasından muaf tutulması amacıyla tarife kontenjanı açıldı. Tarife kontenjanı miktar, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönemde, ekte yer alan ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli tarife kontenjanı kapsamı eşyanın tamamı için toplam 16.593 ton olarak belirlenmiştir. Ancak her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanı 5.531 tonu geçemeyecek.

Yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe giren söz konusu Karara

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/08/20210824-1.pdf     adresinden erişim sağlanmaktadır.


Kaynak: TİM
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAldığı altın, gümüş gibi takı malzemelerini işlem yapmadan satışını yapan bir firma faturasında işçilik bedeli belirtmeli midir?
Sonraki İçerikBir şirkette bağımlı statüde çalışan SM, SMMM’lerin başka gerçek yada tüzel kişilere ait beyannameleri imzalayıp imzalamayacakları hakkında

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz