Ana Sayfa Haberler Polonya da “acil durum koridorunu” uygulamaya başlayacak

Polonya da “acil durum koridorunu” uygulamaya başlayacak

731
0

Polonya da “acil durum koridorunu” uygulamaya başlayacak

Avrupa Ulaşım Güvenliği Konseyi’nin (ETSC) haberine göre, Polonya, sıkışık trafikte acil durum araçlarının önünü açmak için “acil durum koridoru” sistemini uygulayan sekizinci Avrupa ülkesi oldu.

Tepki sürelerini 4 dakika azaltan ve hayatta kalma oranlarını %40 oranında artıran acil durum koridoru sistemi, halihazırda Avusturya, Çekya, Almanya, Macaristan, Lüksemburg, Slovenya ve İsviçre’de kullanılmaktaydı, ancak bu ülkeler dışında sistem fazlaca bilinmiyordu.

Bu sisteme odaklanan ETSC’nin REVIVE (Canlandırma) projesi, trafikte herhangi bir kaza veya çarpışma sonrasında müdahalenin iyileştirilmesini sağladı ve proje uluslararası uzmanlar toplantısında sunuldu.

Yapılan görüşmeler ve toplantılar sonucunda, Çekya da acil durum koridor kurallarını diğer Avrupa ülkeleriyle aynı şekilde uygulamaya başladı. Daha önceden ülkede en sağdaki yoğun trafik şeridinin yanında acil durum koridoru oluşturuluyordu, ancak şimdi sistemi kullanan diğer Avrupa ülkeleri ile uyumlu olarak koridor sol tarafa geçti.

Acil durum koridoru hakkında daha detaylı bilgi almak için https://etsc.eu/video-on-emergency-corridors-reaches-500000-on-facebook/ (İngilizce) adresini ziyaret edebilirsiniz.


Kaynak: Avrupa Ulaşım Güvenliği Konseyi (ETSC) / Link: https://etsc.eu/emergency-corridors-coming-to-poland/
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSMMM şirketi kurmak için tüm ortakların SMMM olması mı gerekmektedir?
Sonraki İçerik2019 yılında sigorta tescili yapılan bir işletme 17103 sayılı kanun sigorta teşvikinden faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz