Ana Sayfa Vergi Plaj işletmecisinin almış olduğu kum gider olarak yazılabilir mi?

Plaj işletmecisinin almış olduğu kum gider olarak yazılabilir mi?

Plaj işletmecisinin aldığı kum gider olarak yazılabilir mi?

593
0

Şirketimizin şubesi bir otelden üç yıllığına plaj kiralamak suretiyle bu plajı işletmektedir. Plaj kumunun doğal nedenlerle (gel git) yok olması sonucu yılda iki defa plaj kumu alınmaktadır. Söz konusu plaj için alınan kumun sabit kıymet olarak mı, özel maliyet olarak mı yoksa gider olarak mı kayıtlara alınması gerektiği hususunda bilgi verebilir misiniz?

Satın alınan kum gider olarak kayıtlara alınabilir.

Firmamız laboratuvar cihazları alım satımı yapıyor. Ce sertifikası için firmamıza fatura kesildi bu sertifika 1 yıl geçerli ve 1 yıl sonra yenilemek gerekiyor. Tutarı 8.000 TL. Burada sormak istediğim bu fatura içeriği 1 yıllık olduğundan dolayı direkt gider olarak yazılır mı?

1 yıllık olduğu için tamamı giderleştirilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kiralanan plaj için alınan kumlar gider olarak kayıt edilebilinir mi?

Şirket ortaklarının şahsi harcamaları gider olarak kayıtlara alınabilinir mi?

Dijital Hizmet Vergisi, Konaklama Vergisi, Değerli Konut Vergisi, Araç ÖTV, KDV ve Gider Kısıtlaması,…

Önceki İçerikTürkiye ekonomisi 2020’nin ilk çeyreğinde %6 büyüdü
Sonraki İçerikTürk ürünleri “sanal ticaret heyetleriyle” tanıtılıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz