Ana Sayfa Çalışma Hayatı Personellerin yıllık ücretli izinleri salgın döneminde kullandırılabilir mi?

Personellerin yıllık ücretli izinleri salgın döneminde kullandırılabilir mi?

594
0

Bir işyerinde üç yıllık birikmiş (kullanılmamış) ücretli iznin tümünün covit19 nedeni ile işveren tarafından kullandırılmak istenmesi durumunda işçinin kabul etme şartı var mıdır?

Bakiye izin olmaz ancak işçinin çalışmadan dinlenerek geçirmesi istenilen yıllık ücretli iznin esasları; Yıllık ücretli izin işveren tarafından bölünemez.

Bu iznin 53’üncü maddede gösterilen süreler içinde işveren tarafından sürekli bir şekilde verilmesi zorunludur. (Değişik üçüncü fıkra: 14/4/2016-6704/16 md.)

Ancak, 53’üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler hâlinde kullanılabilir.

Bağımlı olarak çalıştığım firma için kısa çalışma talebinde bulundum. Kısa Çalışma Talep Formunda ve Kısa Çalışma Uygulanacak İşçi Listesinde başvuru tarihi: 23.03.2020 ancak kısa çalışma başlangıç ve bitiş tarihleri 01.04.2020-30.06.2020’dir. Bu durumda işverenin ilk yedi gün için 7 gün üzerinden yarım ücret ödeme yükümlülüğü hangi tarihte başlıyor? 23.03.2020 mi yoksa 01.04.2020 mi?

Kısa çalışma başlangıç tarihinin ilk 7 günü zorlayıcı nedenlerle yarım ücret olarak bildirilmelidir. 01.04.2020 de başlayan KÇÖ için 01.04.2020-06.04.2020 yarım ücret 7 gün ücret uygulanacaktır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşyurtları koronavirüsle mücadele kapsamında son bir haftada 1 milyondan fazla maske üretti..
Sonraki İçerikDünyanın her ülkesinde ATA karnesi kullanılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz