Ana Sayfa Muhasebe Personellerin senelik izinlerini bölerek kullandırabilir miyiz?

    Personellerin senelik izinlerini bölerek kullandırabilir miyiz?

    FAzla çalışma süresi bir yıl içinde en fazla ne kadar olabilir?, Yıllık ücretli izin süreleri 10 gün ve birer gün şeklinde verilebilir mi?, Yıllık ücretli izin süreleri nasıl kullandırılır?, 

    642
    0

    Senelik İzinlerin 10 günü kesintisiz olmak üzere günlere bölünebileceğini biliyoruz. 

    Bunun sıralamasında bir önem var mı? Önce 1+1+2+10 şeklinde personel iznini alarak kullandırabilir miyim? Yoksa önce 10 gün sonra 1+1+1+1 şeklinde olması mı lazım?

    Personel ücretsiz izin istediğinde hem personel hem şirket yetkililerinin imzasını taşıyan izin formuna istinaden ücretinde eksik gün yapabilir miyim?

    Mesai hesaplamasında haftalık 45 Saat üzeri çalışmaya göre mesai hesaplaması yapmaktayım. Ay sarkmaları olan dönemde nasıl bir yol izlemek gerekir?

    4857/56’ıncı maddesinde; Bu iznin 53 üncü maddede gösterilen süreler içinde işveren tarafından sürekli bir şekilde verilmesi zorunludur. (Değişik üçüncü fıkra: 14/4/2016-6704/16 md.) 

    Ancak, 53’üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler hâlinde kullanılabilir. 

    53’üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler hâlinde kullanılabilir ifadesine yer verilmiştir. Bu durumda yapılan işyeri teftişlerinde en az kullanılacak izin bir bölümünün 10 günden az kullandırılmaması hedeflenmiştir, bakiye kalan süreler ise işçinin isteği ile 1, 2, 3, 4 gün gibi kullandırılabilir. 

    Ücretsiz izin işçi ve işverenin yazılı ve onaylı kabulüyle olur ve işçi özlüğünde saklanır. 

    Ülkenin genel yararları yahut işin niteliği veya üretimin artırılması gibi nedenlerle fazla çalışma yapılabilir. Fazla çalışma, Kanunda yazılı koşullar çerçevesinde, haftalık kırkbeş saati aşan çalışmalardır. Fazla saatlerle çalışmak için işçinin onayının alınması gerekir. 

    Fazla çalışma süresinin toplamı bir yılda ikiyüzyetmiş saatten fazla olamaz


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYüzde 1,84 oranında artan ulaştırma grubu fiyatları Eylül ayı enflasyonunun belirleyicisi oldu
    Sonraki İçerikDijital’de Eylül’de neler oldu? UnicoDijital sizler için derledi…

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz