Ana Sayfa SGK Personellerin mesai hesaplaması nasıl yapılır? Personelin istirahatli, ücretsiz izinli olduğu günleri maaşından...

Personellerin mesai hesaplaması nasıl yapılır? Personelin istirahatli, ücretsiz izinli olduğu günleri maaşından düşebilir miyiz?

619
0

6 Günlük Çalışmamız vardır. Çalışma saatlerimiz 08:00 – 17:00 arasındadır.

8 Saat Çalışma üzerinden 6*8=48 Saat çalışmakta ve 3 Saat Mesai veriyorum.

Personel o hafta içinde bir gün gelmezse 1 günlük Ücret Eksik gün bildirirsem. Bu durumda 40 Saat kalıyor. Mesai Ücreti bu durumda kaç saat olarak verilecektir? 

Ertesi Hafta çalışmasında eksik bir çalışma erken çıkma vs. varsa buradaki 3 Saatlik Mesai Sonraki haftaki eksikliğinden düşülebilir mi?

İş sözleşmelerinde ücretin aylık yazması ücretin maktu olduğu anlamına geliyor mu? Ücretten istirahat raporu, ücretsiz izinleri düşebilir miyim?

Günde 8 saat çalışma ile 5 gün çalışan işçi = 40 saat çalışmış olur 3 saat mesai *5 =15 saat Toplam 55 saat İşçinin haftalık çalışma süresi en çok 45 saattir.

İş Kanunu’nun 41’inci maddesine göre, haftada 45 saatin üzerinde yapılan çalışmalar fazla çalışma olarak kabul edilmekte ve bu çalışma için zamlı ücret ödenmesi öngörülmektedir.

7 günlük zaman dilimini esas almalı ve bu süredeki çalışma sürenizi bulmalısınız. Hatta her 7 günlük zaman dilimi, birbirinden bağımsız olarak hesaplanmalıdır. Sonuç olarak, bir haftadaki çalışma süreniz 45 saati geçmişse, fazla çalışma ücreti almanız gerekir.

İşçilere geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi gerektiği zamanlarda geçici iş göremezlik süresine rastlayan ulusal bayram, genel tatil ve hafta tatilleri, ödeme yapılan kurum veya sandıklar tarafından geçici iş göremezlik ölçüsü üzerinden ödenir.

Hastalık nedeni ile çalışılmayan günlerde Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneği aylık ücretli işçilerin ücretlerinden mahsup edilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEsnaf Destek Paketi uygulaması kapsamında 579 bin 91 esnaf ve sanatkara 14,4 milyar lira tutarında faiz indirimli işletme kredisi kullandırıldı
Sonraki İçerikKurulan şirket sayısında Nisan 2020’de geçen yılın aynı ayına göre %57,97 azalış oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz