Ana Sayfa Muhasebe Ölüm izni süresi ne kadardır?

Ölüm izni süresi ne kadardır?

Personelimiz Cuma gününden ölüm iznine ayrıldı. Ölüm izni hesaplarken cumartesi ve pazar günlerini de dâhil ediyor muyuz? Yoksa iş günü olarak mı dikkate almamız gerekiyor?

733
0

Personelimiz Cuma gününden ölüm iznine ayrıldı. Ölüm izni hesaplarken cumartesi ve pazar günlerini de dâhil ediyor muyuz? Yoksa iş günü olarak mı dikkate almamız gerekiyor?

4857 sayılı kanuna tabi olarak çalışan işçilerin ölüm izinlerine ilişkin düzenleme ilgili kanunun ek 2. maddesi ile yapılmıştır.4857 sayılı iş Kanununun Ek 2 maddesine göre işçilerin kanunda sayılan yakınlarının vefat etmesi halinde kullanabileceği ölüm izin süresi 3 gündür.

4857 sayılı kanunun ek 2 maddesine göre ölüm mazeretine göre izin kullanacak olan işçi bu izin hakkından kendi anne ve babasının, eşinin, kendi kardeşi ile çocuğunun ölmesi halinde faydalanmaktadır.

Kanun maddesinde sayılan yakınlar haricinde işçinin dayı, amca, dede vb. akrabalarının ölmesi halinde ölüm izni kullanma hakkı bulunmamaktadır.

Yine işçinin eşinin anne(kayınvalide) ve babası (kayınbaba) ölmesi halinde de işçinin ölüm izni hakkından faydalanması mümkün değildir.

Kanunda sayılmayan yakınları ölen işçi izin kullanmak istiyor ise yıllık izninden kullanmak zorundadır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikİşten çıkardığımız personelimiz mahkeme kararı ile kazanmış olduğu tazminatları nasıl kayda alacağım?
Sonraki İçerik27103 sayılı teşvik kapsamında ortalamaya dâhil olan personel sayısında düşüş olursa faydalanılan teşvik bozulur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz