Ana Sayfa Çalışma Hayatı Personel ile imzalanmış olan belirsiz süreli iş sözleşmesini part-time iş sözleşmesi şekline...

Personel ile imzalanmış olan belirsiz süreli iş sözleşmesini part-time iş sözleşmesi şekline çevirebilir miyiz?

Personel ile imzalanmış olan belirsiz süreli iş sözleşmesini part-time iş sözleşmesi şekline çevirebilir miyiz?

1019
0

Firmamız mayıs ayında işe almış olduğu personeli 4/a statüsünde belirsiz süreli iş sözleşmesi düzenlemiş işe başlatmıştır. İlgili personel ile haziran ayındaki görüşmelerinde part-time çalışacaklarına karar vermiş olup 8 gün part-time formu düzenlemiş ve karşılıklı imzalamışlardır. Belirsiz süreli iş sözleşmesinden kısmı süreli iş sözleşmesine dönebilir miyiz?

İşçinin yazılı rızası var ise dönebilirsiniz.

Tarafların anlaşması söz konusudur ve bu yazılı yapılmıştır. Prim eksikliği her zaman denetimi tabidir ancak elinizde bu bildiriminizi destekleyecek yasal belgeler bulunduğundan sıkıntı yaşanmayacaktır.

Ayda 20 günden az çalışanların, eksik günlerine ait genel sağlık sigortası (GSS) primlerini 30 güne tamamlaması zorunlu. Ancak, anne babası veya eşi üzerinden bakmakla yükümlü olunan kişilerin eksik günlerin GSS primini 30 güne tamamlama zorunluluğu bulunmuyor.

Ayrıca, bu primi ödeme gücü olmadığını belirtenler gelir testi talebinde bulunabiliyor. Gelir testi sonucunda ailede fert başına gelir asgari ücretin üçte birinden az çıkarsa prim ödenmesi gerekmiyor.

Bilindiği üzere KÇÖ ve NÜD 1 ay süre ile uzatıldı. Yaptığımız uygulamada, örneğin 21.06.2020’de kısa çalışma ödeneği biten bir işçi için 22.06.2020-30.06.2020 tarihleri arası normal Ücretsiz İzin olarak bildirim yapıyoruz. Bunun 1.nedeni NÜD nin çıkış amacının KÇÖ şartlarını sağlayamayan işçiler için getirilmesi. İkinci nedeni ise NÜD nin şartlarından birisinin de “Kısa Çalışma Ödeneğinden Yararlanılmamış Olması”dır. Haziran ayında tarafımızca hem KÇÖ hem de NÜD başvurusunda bulunmanın bir çelişki yaratacağını düşünüyoruz. Bu hususta sizin görüşlerininiz nelerdir?

Haziran ayı için fiili çalışma yok ise KÇÖ ve NÜD birlikte bu işlemi yapabilir ve eksik gün kodu olarak da 29’u seçebilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEş adına ödenen lazer tedavi masraflarının gider yazılıp yazılmayacağı
Sonraki İçerikSosyal Medya Danışmanlığı Hizmeti KDV’ye Tabi midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz