İŞKUR işçi çizelgesi çalışan sayısı kaç kişi olursa kuruma vermek zorunludur?
4904 sayılı Türkiye İş Kurumu ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanununun 3/b maddesinde “İşgücü piyasası verilerini, yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamak, İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulunu oluşturmak ve Kurul çalışmalarını koordine etmek, işgücü arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü ihtiyaç analizlerini yapmak, yaptırmak.” İŞKUR görevleri arasında yer almaktadır.
“4904 sayılı kanunun 21 inci maddesine göre ise “Kurum tarafından, kamu ve özel kesim işyerlerinden iş ve işgücü konularında bilgi istenildiğinde, belirtilen süre içinde bilgi verilmesi zorunludur.” Bu madde gereğince İŞKUR uygulamasında; işyerlerine ait ilgili ayın işgücü çizelgelerini (her ay olmak üzere) takip eden ayın sonuna kadar Kurumumuz internet sitesine girmeleri gerekmektedir.
İşkur aylık çizelgesini her ay düzenli olarak göndermekteyiz. Taşeron kapsamında yeni bir iş aldık. Alt yüklenici yani. Ana dosyanın altında işçi çalıştıracağız. Bu taşeron dosyasında ki işçileri aylık işkur çizelgemizde gösterecek miyiz? (sınıfı çok tehlikeli) Gösterdiğimiz takdirde 50 personeli geçmiş olacağız ve engelli çalıştırma zorunluluğumuz doğacaktır.
Alt işveren aynı işverene bağlı olduğu için tek dosya numarasında değerlendirilecektir. Ayrıca İl sınırları içerisinde faaliyet gösteren aynı tüzel kişiliğe sahip ise hepsi için tek işyeri bilgi formu ve tek işgücü çizelgesi düzenlenecektir. Ancak işkur işçileri dosya bazında değerlendirip işkur bilgi talep etme hakkını kullanıp İAB isteyebilir.
Aylık İşgücü Çizelgesini ne zaman vermeliyiz?
4904 sayılı Türkiye İş Kurumu ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanununun 3/b maddesinde “İşgücü piyasası verilerini, yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamak, İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulunu oluşturmak ve Kurul çalışmalarını koordine etmek, işgücü arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü ihtiyaç analizlerini yapmak, yaptırmak.” Kurumumuz görevleri arasında yer almaktadır.
“4904 sayılı kanunun 21 inci maddesine göre ise “Kurum tarafından, kamu ve özel kesim işyerlerinden iş ve işgücü konularında bilgi istenildiğinde, belirtilen süre içinde bilgi verilmesi zorunludur.”
Bu madde gereğince Kurumumuz uygulamasında; işyerlerine ait ilgili ayın işgücü çizelgelerini (her ay olmak üzere) takip eden ayın sonuna kadar Kurumumuz internet sitesine girmeleri gerekmektedir.
28.05.2020 tarihinde işe başlayan personelimizin 17103 sayılı teşvikten faydalanma dönemi 2020/05-2020/12’idi. Bu teşvikin süresi uzatıldı mı?
17103 ve 27103 kanun sayılı teşvik süresinin uygulanma süresi 31/12/2022 tarihine uzatılmıştır. Sigortalı yönünden aranılan şartlar:
Sigortalıların;
– İşe alındıkları aydan önceki üç ayda 10 günden fazla 5510/4-a, b,c kapsamında sigortalılıklarının bulunmaması,
– İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması,
– 1/1/2018 ila 31/12/2022 tarihleri arasında özel sektör işverenlerince istihdam edilmeleri, gerekmektedir.
Kaynak: ismmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.